Çağlar Cilara 'CHP PM üyesi söyledi' diyerek açıkladı: Yerel seçim öncesi bomba İYİ Parti iddiası

CHP İYİ Parti

Gazeteci Çağlar Cilara, İYİ Parti ve CHP'ye dair, CHP'li bir Parti Meclisi üyesinin kendisine aktardığını söylediği kulisi açıkladı. Cilara, yerel seçim öncesinde iki parti arasında 'CHP'nin kalelerinin pazarlık konusu olabileceğini' öne sürdü.

Gazeteci Çağlar Cilara, CHP'deki son kulis bilgilerini Haber Global ekranında aktardı. Cilara, yerel seçim sürecine dikkat çekerek, CHP'li bir PM üyesi ile görüşmesini açıklarken, "İYİ Parti, CHP'nin kalelerine gözünü dikebilir" dedi.

İşte Cilara'nın o görüşmesinden edindiği izlenim:

"Yayından önce CHP'den Parti Meclisi (PM) üyesi bir arkadaşımı aradım. Yerel seçimi de sordum. Çok önemli bir analizi oldu. Kulis bilgisi de olabilir analiz diye de değerlendirebiliriz. İsmail Saymaz diyor ki, "Meral Akşener'in yerel seçimde kimsenin kapısına gitmeyeceği ifade ediliyor. Birlikte çalışmak isteyen varsa bizim yanımıza gelebilir deniyor." Bu şifre. Taşlar kafamda yerine oturdu.

İYİ Parti, CHP'nin kalelerine gözünü dikebilir. Yani 2019'daki gibi CHP'li adaylarla değil de, sen İstanbul'u istiyorsan, İzmir benim diyebilir. Bunu biraz önce bana CHP'nin PM üyesi söyledi. Böyle bir bilgi almadım ama siyaseti biraz okuyan bilir ki Sayın Akşener artık CHP'li adayları dışarıdan desteklemeye sıcak bakmaz dedi.

Yani, İYİ Parti "beraber mi olmak istiyorsun, tamam. İstanbul'u al İzmir'i ver. Edirne senin Kırklareli benim, Kadıköy senin Şişli benim diyebilir" dedi. "CHP de bunu kabul etmek zorunda" dedi."

 

Kaynak: Haber Global TV

CHP iyi parti kulis bilgileri haberler siyaset