CHP'de 'değişim ateşi' çağrıları

Kemal Kılıçdaroğlu CHP Ekrem İmamoğlu 2023 Seçimleri

28 Mayıs'ta seçimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanmasının ardından CHP içinde farklı sesler yükselmeye başladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun "mücadeleye devam" vurgusunun yanı sıra farklı çıkışlar da söz konusu.

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın galibiyetiyle sonuçlandı.

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarına dair yaptığı açıklamada "mücadeleye devam edeceğim" dedi.

Ancak muhalefet içinden ve muhalefete yakınlığıyla bilinen gazetecilerden değişim mesajları geliyor.

Kılıçdaroğlu'nun seçim sonuçları ile birlikte istifa etmeyeceğini açıkça söylemesinin ardından gözler CHP içindeki tartışmalara çevrildi.

TANJU ÖZCAN'DAN İSTİFA EDİN ÇAĞRISI

Seçim sonrası bu bağlamda ilk paylaşım CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan geldi.

Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Onurunuzla, gururunuzla istifa edin"

"Ben mi yanlış anladım? Sn. Kılıçdaroğlu devam mı dedi? İstediğin gibi muhalefeti organize ettin, kendini aday ilan ettirdin! İstemeyenlerde bağrına taş basıp destekledi ama yeter. Lütfen bırakın, torunlarınızı sevin. 13 yıldır umut verdiniz, bizi bu adama mahkum ettiniz. Lütfen şu koltuk sevdalısı, gücünü sizden alan zavallılara kalkan olmayın. Onurunuzla, gururunuzla istifa ediniz! Kazananlara bırakın" ifadelerini kullandı.

Özcan bir diğer paylaşımında ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Kılıçdaroğlu yerine Genel Başkan Adayı olarak gösterdi.

EKREM İMAMOĞLU'NUN VİDEOLU MESAJI

Ayrıca seçim sonrası ilk değerlendirmelerini yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın; "değişmeyen tek şey değişimdir." aynı şeyleri yaparak farklı sonuç beklemeyeceğiz artık" dedi.

İmamoğlu'nun "aynı şeyleri yaparak farklı sonuç beklemeyeceğiz artık" demesi CHP içinde bir mesaj olarak algılandı.

CHP KULİSLERİNDE DURUM NE?

CHP kulislerine yakınlığı ile bilinen gazeteci İsmail Saymaz da sosyal medya hesabından,

"İmamoğlu, “her sahada ve her ortamda değişim” çağrısı yaptı. Bu çağrı, CHP'de ve muhalefette değişimi de içeriyor. Ekrem İmamoğlu, bu akşam 29 Mayıs İstanbul'un fethi törenlerinde, “değişim ve mücadele ateşini yakma çağrısı” yapabilir" dedi.

 

CHP kanadından bir ses de eski bakan Fikri Sağlar'dan geldi. Yaptığı paylaşım CHP'li siyasilerin de "değişim" istediği yorumlarına sebep oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi için muhalefet çevrelerinden baskı mı yapılacak yoksa, CHP olağanüstü kurultaya mı götürülecek sorusu siyaset kulislerinin en çok merak edilen konuları arasında.

Kaynak: Haber Global TV

CHP Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu İsmail Saymaz Tanju Özcan CHP genel başkanı kim olacak CHP değişim fikri sağlar 2023 seçimleri