Bursa'da 9 yaşındaki çocuğa biber gazlı saldırı

Bursa Gündem haberleri
Bursa'da 9 yaşındaki çocuğa biber gazlı saldırı

Bursa'da bir şahıs, arkadaşıyla oturan 9 yaşındaki çocuğa biber gazıyla saldırdı. O anlarda kameralar kayıttaydı.

Akılalmaz olay, Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Mahallesi’nde meydana geldi.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, arkadaşıyla oturan Trabzonspor formalı 9 yaşındaki bir çocuk, sokak arasında bisikletiyle ilerleyen bir kişinin önce hakaretlerine ardından biber gazlı saldırısına uğradı. Acı içinde kalan çocuk nefes almaya çalışırken, saldırgan bisikletiyle olay yerinden kaçtı. Saldırının ardından fenalaşan çocuk, hastanede tedavi altına kaldırıldı.

TRABZONSPOR FUTBOL OKULU'NDA SPORCU OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Görüntülerin ardından Trabzonspor Kulübü açıklama yaparak olayın takipçisi olacaklarının altını çizdi. Bordo mavili kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Bursa’da henüz kimliği belirlenemeyen bir şahıs, 9 yaşındaki Trabzonspor Futbol Okulu mensubu öğrencimize önce hakaret edip sonra da yüzüne biber gazı sıkarak asla kabul edilemez bir saldırı gerçekleştirmiştir. Biber gazının etkisinden ötürü hastanede tedavi gören genç taraftarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; saldırıyı gerçekleştiren bu şahsın bir an önce yakalanarak gereken cezayı alması için konunun takibinde olacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz."

YAKALANDI

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, bisikletiyle kaçan şüphelinin, Veysel İ. (31), olduğunu belirledi. Veysel İ., yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. 

ÇOCUĞA TRABZONSPOR FORMASI HEDİYE EDİLDİ

Bursa Trabzonsporlular Derneği yöneticileri, Bolat ve ailesini evinde ziyaret etti.

Trabzonspor Futbol Okuluna da giden öğrenciye ve annesi Sonay Baş'a "geçmiş olsun" dileklerini ileten yöneticiler, Yusuf Emir'e adının yazılı olduğu 61 numaralı bordo mavili formayı verdi.

Dernek Başkanı Mehmet Nezor, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Nezor, Yusuf Emir'i yalnız bırakmadıklarını belirterek, "Kardeşimizin her zaman yanındayız. Bu olayın takipçisi olacağız. Elbette hak hukuk yerini bulacak. Şahıs zaten yakalandı, bundan sonrasına yargı karar verecek." dedi.

Ziyarete, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Orhan Aygün ve Mudanya İlçe Başkanı Orhan Samast da katıldı.

BAĞCILAR'DA DENETİM NOKTASINA DALAN SÜRÜCÜ BEKÇİYE ÇARPTI

İstanbul Bağcılar'da polis ekiplerinin denetim yaptığı noktaya aşırı hızlı bir şekilde gelen sürücü bekçiye çarptı. Çarpmanın etkisiyle havaya fırlayan bekçinin otomobilin tavanına düştü. Gözaltına alınan sürücü tutuklanırken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ve bekçiler, dün gece saatlerinde 15 Temmuz Mahallesi, Halkalı Caddesi üzerinde denetim yaptı. O sırada 34 CAC 818 plakalı otomobiliyle süratli şekilde caddeye giren D.A., denetim noktasında bulunan bekçi N.Ö.'ye çarptı. Çarpmanın etkisiyle takla atan bekçi, yandaki aracın tavanına düşerek yaralandı.  Sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırılan bekçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayın ardından otomobil sürücü D.A. ve yanındaki arkadaşı İ.H. gözaltına alındı. Kaza esnasında alkollü olduğu belirlenen D.A.'nın "taksirle yaralama" suçundan da 3 adet kaydı olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen otomobil sürücüsü D.A.  çıkarıldığı mahkeme tarafından "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanırken, İ.H. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kazada yaralanan bekçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

 

 

Kaynak: İHA