Brigitte Bardot'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup: "İzin vermeyin"

AJANS BİZİM
Recep Tayyip Erdoğan dünya sağlık örgütü
Brigitte Bardot'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup: "İzin vermeyin"

Eski Fransız aktris Brigitte Bardot, sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazdı.

Kurduğu vakfı hayvan davasına kendini adamış olan eski film yıldızı Brigitte Bardot, sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazdı.

Bardot mektubunda, "Türkiye şimdiye kadar, halkla uyum içinde yaşayabilen sokak kedileri ve köpekleri için bir şefkat örneği olmuştur" diye yazdı.

Ünlü yıldız, Erdoğan’a seslenerek, "Türkiye'nin, en sadık dostlarımız olan hassas varlıklara karşı ilgisizliği ve acımasızlığı nedeniyle eleştirilen, sevilmeyen bir ülke olmasına izin vermeyin" dedi.

Brigitte Bardot, "Öldürme ve yakalama, zalimce olmanın yanı sıra, sadece başıboş köpek ve kedi sayısının daha da artmasına hizmet eden ters etki yaratan önlemlerdir" diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mayıs ayında, "hiçbir gelişmiş ülkede olmayan bir sokak köpeği sorunumuz var" demiş ve özellikle kuduz vakalarındaki artışa (Türkiye Dünya Sağlık Örgütü tarafından "yüksek riskli" olarak sınıflandırılıyor) ve son beş yılda 55 ölüm ve beş binden fazla yaralanmayla sonuçlanan köpeklerin neden olduğu ya da karıştığı kazalara atıfta bulunmuştu.