Bir yangın haberi de Marmaris'ten!

Marmaris

Manavgat, Adana, Mersin ve Kayseri'nin ardından bir yangın haberi de Marmaris'ten geldi. Muğla'nın Marmaris İçmeler girişindeki Siteler Mahallesi'nin hemen üst kısmında orman yangını başladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Haber Global yayınında bölgedeki tehlikeye dikkat çekti.

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Amutalan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Geçen ay orman yangını çıkan bölgeye yakın bir bölgede başlayan orman yangınına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kara ve hava araçları sevk edildi. 

Bir yangın haberi de Marmaris'ten! - Resim : 1

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÜRÜN TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Haber Global'de yangına ilişkin, "Şu an yerleşim yerleri için acil durum söz konusu değil ama rüzgar dönerse olabilir. Buradaki arazi dik olarak geliyor, orman. İtfaiye olarak bizim meskun sahalara müdahale etme imkanımız var. Orman içi yangınlara bakanlığımız ve ekiplerimiz müdahale ediyor ama orman ve evler iç içe. Ters rüzgar ile orman aşağı inip meskun sahaya ulaşabiliyor. Bizim de hassas olduğumuz nokta, orman içi mekanların korunmasıyla ilgili" açıklamasında bulundu. 

Bakan Pakdemirli, Marmaris'teki yangınla ilgili olarak, "Marmaris’teki orman yangınına 30 arazöz, 5 helikopter, 1 uçakla müdahale ediyoruz. Dualarımız ormanın kahramanlarıyla" açıklaması yaptı.

DENİZ KUVVLETLERİ AİT ARAÇLARI VE PERSONEL DE DESTEK SAĞLIYOR 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Marmaris'te çıkan orman yangınına yönelik söndürme çalışmalarına, gelen talep üzerine Deniz Kuvvetlerimize ait tanker, arazöz, keşif aracı ve personelin yanı sıra bir İHA ile destek sağlanmaktadır" denildi. 

Bir yangın haberi de Marmaris'ten! - Resim : 3

Bir yangın haberi de Marmaris'ten! - Resim : 4

Kaynak: İHA

Manavgat Adana Mersin Kayseri Marmaris