Acı haberi Bakan duyurdu: Yangında can kaybı 3'e yükseldi

Antalya Mevlüt Çavuşoğlu Bekir Pakdemirli manavgat son dakika son dakika haber

Antalya'daki yangına ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kepezbeleni'de 1, Değirmenli Mahallesi Delioğlanlı mevkisinde ise 2 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Manavgat'taki yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi. Bakan Pakdemirli, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yangınlarla mücadelemiz devam ediyor. Maalesef Antalya Değirmenli Mahallesi Delioğlanlı mevkisinde iki vatandaşımızı kaybettik. Başımız sağ olsun. Ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyorum" dedi. 

KEPEZBELENİ'DE BİR KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Bu sabah ilk açıklamasında Bakan Pakdemirli, "Maalesef Antalya Kepezbeleni'de 82 yaşındaki bir vatandaşımız vefat etmiştir. Uyarıları boşuna yapmıyoruz, lütfen vatandaşlarımız uyarılarımızı dikkate alsınlar. Kepez'de evinde yalnız kalan bu amcamız bu nedenle vefat etmiştir. Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldığı bilgisi var, restorancı oldukları tahmin ediliyor, helikopterle getirebilme şansımız maalesef, hava şartlarından dolayı yok.  Antalya'da 18 köy ve mahalle boşaltıldı, Adana Kozan'da 6 köy, Mersin'in Aydıncık ilçesinde 5 köy boşaltıldı" demişti. 

AFAD'DAN AÇIKLAMA

"28 Temmuz 2021 tarihinde öğle saatlerinde Antalya Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada yangın çıkmıştır. Yangına havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Yürütülmekte olan söndürme çalışmalarında 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinası, 960 personel ve 30 su ikmal aracı görev yapmaktadır.

SAKOM’dan alınan bilgiye göre yangında 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 122 vatandaşımız etkilenmiştir. Yangından etkilenen 58 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 19 ambulans, 6 UMKE ve 1 mobil komuta aracı sevk edilmiştir.

Antalya AFAD Müdürlüğü’nden 4 araç ve 14 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 19 arazöz, 5 itfaiye aracı ve 1 su tankeri bölgeye sevk edilmiştir.

Yangından etkilenebilecek alanlarda bulunan evler tahliye edilmiştir. Yangın nedeniyle birçok ev, iş yeri, ahır, tarım arazisi, sera ve araç zarar görmüştür. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden 24 personel 12 ekip halinde hasar tespit çalışmalarına başlamıştır.

Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait bir arazözün devrilmesi sonucunda sürücüsü yaralanmış ve tedavi altına alınmıştır. Tedbir amaçlı toplam 1.300 kişi kapasiteli 2 KYK yurdu ve 4 MEB pansiyonu hazır hale getirilmiştir. Türk Kızılay tarafından 1 sahra mutfak kiti ve 5 ikram aracı ile 20.400 kişi/öğün kapasiteli beslenme üniteleri, 25 personel ile birlikte bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir."

Acı haberi Bakan duyurdu: Yangında can kaybı 3'e yükseldi - Resim : 1

Bölgede bulunan Bakan Çavuşoğlu ise şunları söylemişti:

"Bazı vatandaşlarımız dumandan etkilenmiş, bazıları paniklemiş, hastanelerde ziyaret ettik. Dileğimiz hem Manavgat hem Türkiye'nin diğer yerlerindeki yangınların bir an önce sonlandırılması. İnşallah bir an önce bu yangınları kontrol altına alırız."

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber