Bir varmış bir yokmuş: Fenomenlerin mal varlıkları satılıyor, işte yeni detaylar!

Dilan Polat fenomen Sosyal Medya Gündem haberleri polis Hazine Maliye Bakanlığı İçişleri Bakanlığı

Dilan Polat ve birçok fenomenin tüm mal varlıklarına el konulmuştu. Güzellik salonu, eğlence mekanı, lüks araçlar gibi varlıkların hızla satılması için harekete geçildi. Detayları Haber Global ekibi aktardı.

Suç örgütü kurma, kara para aklama gibi suçlamalarla haklarında soruşturma başlatılan sosyal medya fenomenlerinin mal varlıklarına el konulmuştu. bu varlıkların hızla satılması için çalışma başlatıldı. O firmalarla ilgili harekete geçildi.

Sosyal medya fenomenleri, şatafatlı yaşamları ve abartılı paylaşımları ile uzun süre tartışma konusu olmuştu. Dilan-Engin Polat çiftinin şirketlerinde yapılan inceleme sonrası suç örgütü kurma, kara para aklama suçlarından mal varlıklarına el konuldu, çift tutuklandı.

Gözler diğer fenomenlere çevrildi. başlatılan soruşturma kapsamında çok sayıda fenomenin de mallarına el konuldu. Şirketlere de kayyım atandı.

El konulan güzellik salonları, hamburgerciler ve çok sayıda eğlence mekanı ve lüks araçların akıbeti merak ediliyordu.

Devlet denetimine geçen varlıklarla ilgili bakanlıklar harekete geçti. Bu mekanların hızla satılmasına karar verildi. Mevcut yasa ve uygulamalar çerçevesinde işletmeler hızla satılacak.
Ancak mevcut yasalar bir engel oluşturuyorsa yeni düzenleme yoluna gidilecek.

Buradan elde edilen gelir, kişilerin aklanması durumunda iade edilebilsin diye hesapta tutulacak. Cezaların onanması durumundaysa satıştan sağlanan tutar hazineye kalacak.

Kaynak: Haber Global TV