Baro başkanlarından Metin Feyzioğlu'na tepki! Alana geldiğinde sırtlarını döndüler

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, baro başkanlarının eylemlerini yaptığı alana geldiği sırada, baro başkanları sırtlarını dönerek bir zincir oluşturup tepki gösterdi. Öte yandan, iznin ardından baro başkanları Ankara girişine yürüdü.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, baro başkanlarının dün polis müdahalesi ile karşılaştıkları ve eyleme başladıkları alana gelerek açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu, konuyu İçişleri Bakanı ile görüştüğünü ve bunun çözüleceğini söyledi. Feyzioğlu, "Bir bardak suda fırtına koparmak yerine, insanlar demokratik haklarını kullansınlar. Elbette en yakınlarına, başkanlarına kızacaklar" ifadelerini kullandı. 

METİN FEYZİOĞLU'DAN BAROLARIN EYLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

ALANA GİRİŞTE SIRTLARINI DÖNEREK TEPKİ GÖSTERDİLER

Metin Feyzioğlu, baro başkanlarının eylem yaptıkları alana geldiği sırada, tepkiyle karşılaştı. Baro başkanları kol kola girerek zincir oluşturarak Metin Feyzioğlu'na sırtlarını döndüler. O sırada, eylem yapan gruptan bir kişinin "Provoke etmeyin Metin bey" sözlerine, Metin Feyzioğlu, "Provoke etmiyorum arkadaşlar. Hepinize geçmiş olsun demeye geldim. Öyle sanıyorum ki bu çözülecek" yanıtını verdi. 

"BİRLİĞİ SİZ BOZDUNUZ"

Feyzioğlu'nun sözlerine karşılık olarak, avukatlardan "Birliği siz bozdunuz", "Dün çözseydiniz", "Gölge etmeyin" tepkileri yükseldi.

CHP'DEN ZİYARET

Ardından CHP milletvekilleri avukatları ziyaret ederek destek verdi. Baro başkanlarıyla görüştükten sonra CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek açıklama yapıt. Erkek, "Bugün hukukçu milletvekilleri olarak baro başkanlarımızı ziyaret ettik. Bir meslektaş olarak bu ziyareti gerçekleştirdik. Baro başkanlarımızın verdiği mücadele siyaset üstü bir mücadele, hukukun üstünlüğü ve savunmanın mücadelesidir. Baroları zayıflatırsanız vatandaşların hak ve özgürlüklerini güvencesiz bırakırsınız. Biz hukukçu milletvekilleri olarak süreci yakından takip ediyoruz. İstismar edilmemesi için dün onların yanında özellikle olmadık. Baro başkanları kaldırımın üzerinde yürümek istiyor. Herkes izin almadan silahsız, saldırısız yürüme hakkına sahiptir. Hangi gerekçeyle baro başkanlarının yürümesi engellenebilir" ifadelerini kullandı.

150 METRE YÜRÜYÜP, ANITKABİR'E GİTTİLER

Daha sonra yapılan görüşmelerin ardından baro başkanlarının yürümesine izin verildi. Avukatlar, koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralını gözetip tek sıra halinde yaklaşık 150 metre yürüdü. Avukatlar, daha sonra otobüslere binerek Anıtkabir'e geçti. Baro başkanlarına Anıtkabir'de çok sayıda avukat da destek verdi.

ANKARA BAROSU AVUKATLARINDAN DESTEK

Öte yandan Ankara Adliyesi'nde bir grup avukat, baro başkanlarına destek verdi. Ankara Adliyesi'ndeki Ankara Barosu önünde toplanan yaklaşık 100 avukat, daha sonra alkışlarla adliye koridorlarında yürüdü. Avukatlar 'savunma teslim alınamaz' sloganı attı.

Metin Feyzioğlu barolar