Metin Feyzioğlu: İçişleri Bakanımız ile görüştüm, bu çözülecek

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, baro başkanlarının eylemiyle ilgili olarak, "Biraz önce İçişleri Bakanımız ile de görüştüm. Bu çözülecek. Bir bardak suda fırtına koparmak yerine, insanlar demokratik haklarını kullansınlar" ifadelerini kullandı.

Baro başkanlarının barolarla ilgili yasa düzenlemesine karşı başlattığı yürüyüş dün polis müdahalesiyle karşılaşmıştı. Yürüyüş yapan baro başkanları ile çok sayıda avukat, müdahale ile karşılaştıkları bölgede dün akşam saatlerinden itibaren oturma eylemine başlamıştı.  

Bugün, Türkiye Barolar Birliği Metin Feyzioğlu da baro başkanlarının bulunduğu alana giderek açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Metin Feyzioğlu, "Bu çözülecek. Bundan da ders çıkaralım hepimiz. Bir bardak suda fırtına koparmak yerine, insanlar demokratik haklarını kullansınlar" dedi.

Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Buradaki kıymetli baro başkanlarımız, hepsi arkadaşımız. Fikir ayrılıklarımız olabilir hiç fark etmez ama bir hakkın kimseye zarar vermeden kullanılmasından söz ediyoruz. Dün hepimizin içi kan ağladı, yağmur altında kaldılar. Beni eleştirenler var, içinizde de vardır, vatandaşlarımızdan da eleştirenler var. Bunların hiçbiri önemli değil. Önemli olan görüşünü dile getirmek için sonuna kadar senin arkandayım."

EYLEM SÜRÜYOR

İllerinden başlattıkları "Savunma Yürüyor" eylemiyle geldikleri Ankara'nın girişinde durdurulan baro başkanları eylemleri sürüyor. Kendilerine destek için gelen avukatları evlerine gönderen baro başkanları, Ankara'nın girişine 300 metre kala bir şantiyede bekleyişlerini sürdürüyor.

AKŞENER, BARO BAŞKANLARINI ZİYARETE GİTTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bugün, Meclis'te yaptığı grup toplantısının ardından, Ankara'ya girişi engellenen baro başkanlarını ziyarete gitti.

Metin Feyzioğlu: İçişleri Bakanımız ile görüştüm, bu çözülecek - Resim : 1

Metin Feyzioğlu barolar