Bakü'de Aliyev-Stoltenberg görüşmesi... Aliyev: Güney Kafkasya'da çok ciddi bir değişim olacak

Haberglobal.com.tr
Azerbaycan NATO Jens Stoltenberg İlham Aliyev

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. Stoltenberg, Azerbaycan'ın kalıcı barış için attığı adımlardan övgüyle bahsetti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'yü ziyaret eden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabul etti. Aliyev ve Stoltenberg, başta Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci olmak üzere bölgesel ve küresel meseleleri masaya yatırdı.

Aliyev, 2. Karabağ Savaşı ve antiterör operasyonu ile birlikte Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü sağladığını hatırlattı. "Barışa hiçbir zaman olmadığımız kadar yakınız" diyen Aliyev "Biz, BM şartı kapsamındaki meşru müdafaa hakkımızı kullandık. Bugün ben inanıyorum ve ümit ediyorum ki Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması sonucunda bu konuda nihayet bir sonuç elde edilecektir. Güney Kafkasya'da çok ciddi bir değişim olacağını düşünüyorum. Bu, uzun zamandır beklenen barışın sağlanacağı anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

"FIRSATI KULLANMANIZI DESTEKLİYORUM"

Stoltenberg de, "Kalıcı barışa varmak için bu fırsatı kullanmanızı destekliyorum" diye konuştu. Gündeminde Ukrayna Savaşı'ndaki son durum da vardı. NATO Genel Sekreteri, Azerbaycan'a Ukrayna'ya yaptığı insani yardımlar için teşekkür etti. Görüşmede Azerbaycan'ın yeşil enerjiye yaptığı yatırımlardan bahseden Aliyev, Stoltenberg'i bu yıl Bakü'de düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Konferansı'na davet etti.

Stoltenberg Azerbaycan'daki temaslarının ardından, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e geçecek. 19 Mart'ta ise Ermenistan'ın başkenti Erivan'da temaslarda bulunacak.