Bakan Soylu'dan 3 cemevine yönelik saldırılar hakkında açıklama

Gündem haberleri Süleyman Soylu
Bakan Soylu'dan 3 cemevine yönelik saldırılar hakkında açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muharrem ayının ilk gününde, 3 cemevine yönelik saldırılar için, "planlı provokasyon en ağır şekilde cezalandırılacak" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Alevi STK'leri ile cemevine yapılan saldırıya ilişkin gözaltına alınan yeni şüphelilerin olduğunu belirterek, "Elde edilen tüm bilgiler, yargıya intikal ettirilerek birliğimizi hedef alan bu planlı provokasyon en ağır şekilde cezalandırılacaktır." ifadesini kullandı.

Soylu, yazılı açıklamasında, 30 Temmuz'da eski Türkiye'nin bir alışkanlığıyla karşılaştıklarını belirtti.

Muharrem ayının birinci gününde, 3 cemevine yönelik alçakça provokasyon ile karşılaşmalarına rağmen eski Türkiye'den farklı olarak, bu planlı provokasyonun faili meçhul kalmadığına işaret eden Soylu, "Toplumumuzun tüm kesimleri tarafından lanetle karşılanan bu planlı provokasyon, milletimizin birlik duvarına çarptı." değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, hükümetimiz göreve geldiği ilk günden itibaren herkesin kendisini ifade edebildiği 'Türkiye adımlarında', sadece son 2 yılda 1585 cemevi ziyaret edildi, 8 bin 600 talebin 5 bin 600'ü karşılandı. Samimiyet, hasbilik ve birçok adımla desteklenen ülkemizin her tarafında oluşan bu kardeşlik iklimi tam da Muharrem Ayı'nın muhabbetine uygun anlayış; karanlık ellerin menfur emellerini engelleyecektir. Soruşturmanın derinleşmesiyle yapılan yeni gözaltılarda Eski Türkiye'nin ayak izlerine rastlandı. Elde edilen tüm bilgiler, yargıya intikal ettirilmektedir. Birliğimizi hedef alan bu planlı provokasyon, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Geçmiş olsun dileklerimzle. Allah birliğimizi daim etsin..."

Bakan Soylu'dan 3 cemevine yönelik saldırılar hakkında açıklama - Resim : 1

1 GÖZALTI DAHA

İnşaat işçisi olduğu öğrenilen Ahmet O.K.'nin (24), Çankaya ve Mamak ilçelerinde 3 cemevine yönelik saldırısında 1 kadın, kesici aletle yaralanmıştı. Ahmet O.K., saldırının ardından Eskişehir'deki arkadaşının yanına kaçarken, polis tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı. Ahmet O.K.'nin emniyette sorgusu sürerken, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Asayiş Şubesi ekipleriyle yaptığı çalışma sonucu 1 kişi daha gözaltına alındı. Olayda gözaltı sayısı, 2'ye yükseldi.

Kaynak: DHA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Muharrem ayı