Meclis'te yeterli sayıya ulaşılamadı

Gündem haberleri CHP İYİ Parti

CHP'nin, sağlık çalışanlarının sorunlarını görüşme çağrısı üzerine TBMM Genel Kurulu, olağanüstü toplandı. Ancak toplantı yeter sayısı sağlanamaması sebebiyle Meclis tekrar kapandı.

TBMM Genel Kurulu, sağlık çalışanlarına şiddet konusunda genel görüşme ve CHP'nin bu konuda verdiği kanun teklifi için yarın saat 15.00'te olağanüstü açıldı. CHP'nin, konuyla ilgili 120 milletvekilinin imzasının bulunduğu dilekçeyi TBMM Başkanlığı'na sunması üzerine, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Genel Kurul'u 1 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

Genel Kurul, saat 15.00'te toplandı ancak yeter sayı için aranan 200 vekil sayısı sağlanamadı ve tasarı görüşmeye açılamadı. 

KILIÇDAROĞLU: NEGATİF OLAYLARIN SORUMLUSU ONLARDIR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genel Kurul çıkışında yaptığı açıklamada, "Sağlıkta şiddet, Türkiye'nin temel sorunlarından birisidir. Bu sorunu çözecek olan organ TBMM'dir. TBMM'yi bu acı olayları engellemek açısından önlemek açısından göreve davet ettik. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti olarak arkadaşlar buradalardı. Hepimiz görevimizi yaptık; ama parlamentoyu işlevsiz kılan 2 temel kurum yani AK Parti ve MHP gelmedi. Dolayısıyla bundan sonra olacak olan bütün negatif olayların sorumlusu da onlardır" dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

TBMM Genel Kurulu CHP Ak Parti HDP MHP iyi parti