Bakan Soylu sıfır noktasında! Cumhurbaşkanı Erdoğan jandarmanın bayramını kutladı

Süleyman Soylu Recep Tayyip Erdoğan Hakkari

Kurban Bayramı'nın arife gecesini Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde geçiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Varkavik Tepe Üs Bölgesi'nde askerlerle birlikte kıldı, askerlerle tek tek bayramlaştı. Soylu, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı, Erdoğan jandarmanın bayramını kutladı.

Dün akşam saatlerinde Yüksekova’ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geceyi üs bölgesinde geçirdi. Bakan Soylu, sabahın erken saatlerinde üs bölgesinde nöbet tutan askerlerle sohbet etti.

Buradaki askerlerle bayram namazını kılan Bakan Soylu, daha sonra tek tek bayramlaştı.

Bakan Soylu'ya, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu da eşlik etti.

Bakan Soylu sıfır noktasında! Cumhurbaşkanı Erdoğan jandarmanın bayramını kutladı - Resim : 1

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ARADI

Varkavik Tepe Üs Bölgesi'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayan Bakan Soylu, 3 bin 350 metre yükseklikteki Hakkari Varkavik Tepe'de olduklarını söyleyerek üs bölgesinde hem jandarma hem polis özel harekat hem güvenlik korucuları hem de Mehmetçiğin görev aldığını belirtti.

"BAŞKOMUTANIMIZLA BAYRAMLAŞMAK İSTEDİLER"

Soylu, "Hep beraber yıllardır bu tepeyi tutuyorlar. Geçen gün de bu tepenin hemen yakınında 3 teröristi etkisiz hale getirdiler. Biz hem tebrik etmek için geldik hem de bayramlarını kutlamak için. Başkomutanımızla bayramlaşmak istediler." diye konuştu.

ERDOĞAN JANDARMANIN BAYRAMINI KUTLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramını kutladığı jandarmalara hitaben şunları söyledi:

"Sizler gerçekten bu vatanı özellikle şehitlerimizin ardından bütün bu teröristlere karşı her türlü kararlılığı göstererek korumaya devam ediyorsunuz. Rabbim sizlerden razı olsun. Rabbim şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Sizlere şahsım, ailem, milletim adına en kalbi şükranlarımı bildiriyorum ve Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Rabbim yar yardımcımız olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üs bölgesinde görevli diğer komutan ve personelin de bayramlarını kutladı.

Kaynak: DHA

kurban bayramı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hakkari