Bakan Kurum: Dünya tarihinin en büyük şehircilik hamlesi

Murat Kurum AK Parti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin, "Dünya tarihinin en büyük şehircilik hamlesi" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa'daki temel atma ve anahtar teslim töreninde konuştu. Kurum, 'Yüzyılın Dönüşümü' olarak adlandırılan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak da konuştu.

Kurum'un açıklamaları:

Türkiye'de büyük dönüşümü yüz binlerce kardeşimizin katılımıyla Gaziosmanpaşa'dan başlattınız. O büyük hedef tam 3.3 milyon, İstanbulumuzda da 700 bin konutun değişimi ile neticelendi. 13 milyon kardeşimiz güvenli yoluna kavuştu. Şimdi yeni bir iddia... İstanbul'da 100 yılın dönüşümü diyoruz. Devlet-millet el ele birlikte dönüşüm diyoruz. İstanbulumuza 1.5 milyon yeni yuva diyoruz. Bu dönüşüm dünya tarihinin en büyük şehircilik hamlesidir.

Deprem illerinde toplamda 650 bin yuvamızı yapmak için çalışan bir Türkiye var.

Biz karalıyız. Ülkemizde, İstanbulumuzda tek riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız. Tüm bu hedeflerin mimarı Cumhurbaşkanımızdır. Bugün de Gaziosmanpaşa'dadır, bugün de istikbali için, milletimizin geleceği için milletinin yanındadır. İstanbul'un efsane belediye başkanı burada. İşte 100 yılda yapılacak işleri 20 yılda bitiren adam. İşte ömrünü milletine adayan, milletin adamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan.

 

Kaynak: Haber Global TV

çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul şehircilik kentsel dönüşüm projesi