Bakan Fidan Hamas üyeleriyle görüştü

Haber Merkezi
Hakan Fidan Dışişleri Bakanlığı Hamas
Bakan Fidan Hamas üyeleriyle görüştü

Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve Hamas Siyasi Büro üyeleriyle bir araya geldi. Görüşmede, Gazze’nin kuzeyi başta olmak üzere bölgedeki insani durum masaya yatırıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve Hamas Siyasi Büro üyeleriyle görüştü. Yapılan görüşmede, Gazze’nin kuzeyi başta olmak üzere bölgedeki insani durum ele alındı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Görüşmede, Gazze’nin kuzeyi başta olmak üzere bölgedeki insani durum ele alınmıştır. Sayın Bakanımız, Gazze’de yaşanan insani felakete karşı uluslararası toplumu harekete geçirmek için diplomasinin tüm imkanlarını kullanacağımızı ifade etmiştir.

Görüşmede ayrıca, rehine/esir değişimini mümkün kılacak olan ateşkes anlaşmasını sağlamaya yönelik müzakerelerdeki son durum ele alınmıştır.

BAKAN FİDAN TAZİYELERİNİ İLETTİ

Toplantıda, Filistinliler arası uzlaşı süreci de değerlendirilmiştir. Sayın Bakanımız, ahiren Mısır’ın ev sahipliğinde Kahire’de gerçekleştirilen toplantıyı takdirle karşıladığını belirtmiştir. Sayın Bakanımız görüşme vesilesiyle, Hamas yetkililerine, Yahya Sinvar’ın şehadetine ilişkin taziyelerini de iletmiştir."