Bakan Fidan BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile görüştü

Hakan Fidan Dışişleri Bakanlığı Birleşik Arap Emirlikleri Filistin Sergey Lavrov Rusya Ürdün
Bakan Fidan BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan ile bugün bir telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, Gazze’deki son durum ve insani yardım konusunda BM Güvenlik Konseyi tarafından kabul edilen karar tasarısı değerlendirildi.

Dışişleri Bakanı Fidan, insani yardım faaliyetlerinin en etkin biçimde yürütülmesi için azami çaba gösterilmesinin önemine değinmiş, öte yandan ateşkes hedefinden uzaklaşılmaması gerektiğine, nihai hedefin ise bölgede kalıcı barışın sağlanması ve Filistin devletinin kurulması olduğuna dikkat çekti.

Ayrıca görüşmede, İİT ve Arap Ligi Temas Grubu’nun önümüzdeki dönemdeki faaliyetleri de ele alınmış, Gazze’de yaşanan insani trajedinin uluslararası toplumun gündeminde tutulması yönündeki ortak çabaların sürmesi konusunda mutabık kalındı.

DÜN SAFEDİ VE LAVROV'LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan dün Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ile telefon görüşmesi yapmıştı. 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, Ürdünlü mevkidaşı Safedi ile gerçekleştirdiği görüşmede, Gazze'deki son gelişmeler ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde müzakereleri devam eden karar tasarısı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış müzakereleri ele alındı. Fidan, görüşmede barış anlaşmasının bir an önce imzalanmasının önemini vurguladı.

Kaynak: Haber Global TV