Bakan Çavuşoğlu'ndan 'tahıl koridoru' diplomasisi

Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanlığı
Bakan Çavuşoğlu'ndan 'tahıl koridoru' diplomasisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün peş peşe BM Genel Sekreteri Guterres, Rus mevkidaşı Lavrov ve Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile 'tahıl koridoru' konusunda görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün, BM Genel Sekreteri Guterres, Rus mevkidaşı Lavrov ve Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ile görüşmesinde, tahıl koridoru başta olmak üzere Ukrayna'daki son gelişmeler ele alındı.

Çavuşoğlu'nun, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesinde, tahıl koridoru konusundaki son gelişmeler ele alındı. Bakan Çavuşoğlu, tahıl anlaşmasının tekrar işlerlik kazanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yapılan girişimler hakkında Genel Sekreter Guterres’e bilgi verdi. Genel Sekreter Guterres, Türkiye’nin gayretlerinden dolayı teşekkür etti, alınan sonuçtan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı telefon görüşmesinde, tahıl koridoru konusundaki son gelişmeler ele alındı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Mevlüt Çavuşoğlu Rusya ukrayna Dışişleri Bakanlığı