Azerbaycan'ın Milli Kurtuluş Günü... Haydar Aliyev halkını uçurumun kenarından kurtardı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hakan Fidan Fahrettin Altun

Bugün Azerbaycan'ın Milli Kurtuluş Günü... Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu özel gün nedeniyle yaptığı paylaşımda "Kardeşimiz, can dostumuz, kadim yol arkadaşımız Azerbaycan'ın 15 Haziran Millî Kurtuluş Günü'nü en içten dileklerimle tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yıl 1993... Bağımsızlığı kazandıktan sonra iç savaş tehlikesi... 1. Dağlık Karabağ Savaşı ve ekonomik kriz ortamı... Azerbaycan'ın bu zor günlerindeki ciddi risklere rağmen Haydar Aliyev halkın kurtuluş misyonunu üstlendi; 15 Haziran 1993'te Azerbaycan Yüksek Konseyi Başkanı seçildi. O tarihi gün; Azerbaycan için Milli Kurtuluş Günü ilan edildi...

15 Haziran aynı zamanda Şuşa Beyannamesi'nin de imzalandığı gün. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, o beyanname ile iki ülke arasındaki kardeşliği, iş birliğini ve dayanışmayı bir kez daha teyit etti.

Erdoğan, yayımladığı mesajla kardeş ülkenin Milli Kurtuluş Günü'nü kutladı.

Erdoğan, "kardeşimiz, can dostumuz, kadim yol arkadaşımız Azerbaycan'ın 15 Haziran Millî Kurtuluş Günü'nü en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Azerbaycanlı tüm kardeşlerime Türkiye'nin selamlarını ve muhabbetlerini iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Dışışleri Bakanı Hakan Fidan da kutlama mesajında Şuşa Beyannamesi'ne atıfta bulundu.

Fidan, "Bugün hem can Azerbaycan'ın Milli Kurtuluş Günü hem aramızdaki doğal ittifakı daha da güçlü kılan “Şuşa Beyannamesi”nin yıl dönümü. Kutlu olsun! Acımızın ve sevincimizin her daim bir olduğu Azerbaycanlı kardeşlerimizle tek millet iki devletiz" ifadelerini kullandığı mesajında Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov'u etiketledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise mesajında iki ülke arasındaki bağların her geçen gün daha da güçlendiğine vurgu yaptı.

Altun, Azerbaycan'ın bölgesinin parlayan yıldızı olduğuna dikkat çekti...

Altun, "Kardeş Azerbaycan'ın 15 Haziran Kurtuluş Günü'nü kutluyor, bu uğurda şehit düşen kahramanları rahmetle yad ediyorum. Her gün bağlarımızın daha da güçlendiği kardeş Azerbaycan'ın Kurtuluş Günü kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan haydar aliyev