Azerbaycan Üniversitesi kurulacak

Azerbaycan Bakü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü ziyaretinde Azerbaycan üniversitesinin kurulacağı müjdesini vermişti. YÖK Başkanı Erol Özvar hazırlıkların başladığını duyurdu. Bakü'de kurulması planlanan üniversiteye Türkiye'nin en saygın üniversitelerinden denklik de verilecek.

YÖK Başkanı Özvar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ve Azerbaycan ziyaretine eşlik ederek, Azerbaycan'da kurulması planlanan üniversiteyle ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerde, iki ülkeden akademisyenler ve uzmanların üniversitenin kurulmasına ilişkin yasal ve teknik konularda çalışmalar yürütmesinde mutabık kalındı.

Çalışmalarda önemli mesafe kat ettiklerini kaydeden YÖK Başkanı  Özvar, "Dost ve kardeş ülke Azerbaycan ile her alanda gelişen ilişkilerimizi yükseköğretimde de en üst seviyeye taşmayı amaçlıyoruz" ifadesini kullandı.

"Gerekli yasal düzenlemelerin tamamlanmasının ardından Azerbaycan Türk üniversitesini, Türkiye'nin en saygın üniversiteleri ile eşleştirme sağlamak suretiyle hayata geçireceğiz" dedi.

YÖK Başkanı Özvar, Türk üniversitelerinde yaklaşık 35 bin Azerbaycanlı öğrencinin öğrenim gördüğünü ve 300 Azerbaycanlı öğretim elemanının da görev yaptığını belirtti.

Üniversitenin faaliyete geçmesiyle Türk gençlerinin de Azerbaycan'da öğrenim görebileceğini ifade eden Övzar, söz konusu üniversitenin iki ülke arasındaki tarihi, kültürel ve toplumsal ilişkilerin güçlendirilmesine ve yükseköğretim alanında sürdürülen daimi iş birliğinin daha ileri taşınmasına önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

 

Kaynak: Haber Global TV

YÖK Başkanı Özvar Bakü