Azerbaycan'ın Londra Büyükelçiliği saldırıya uğradı

Azerbaycan Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanlığı

Azerbaycan'ın Londra Büyükelçiliği, radikal dini bir grup tarafından saldırıya uğradı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın Londra Büyükelçiliğine yönelik saldırı nedeniyle Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Azerbaycan'ın Londra Büyükelçiliği, radikal dini bir grup tarafından saldırıya uğradı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın Londra Büyükelçiliğine yönelik saldırı nedeniyle Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’a geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bir grubun Londra'daki büyükelçilik binasına girerek vandalizm eyleminde bulunduğu, binanın balkonuna dini bayraklar astığı ve radikal sloganlar attığı bildirildi.

Açıklamada, yerel polisin müdahalesinin ardından grup üyelerinin binadan çıkarılarak gözaltına alındığı, büyükelçilik çalışanları arasında yaralanan olmadığı belirtildi.

Olayın yerel kolluk kuvvetleri tarafından araştırıldığı, araştırmanın sonuçları hakkında bilgi verileceği kaydedildi.

Açıklamada, Viyana Sözleşmesi uyarınca, diplomatların ve diplomatik binaların güvenliğine ilişkin uyarının diplomatik kanallar aracılığı ile İngiltere makamlarının dikkatine sunulduğu kaydedildi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANI BAYRAMOV İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın Londra Büyükelçiliğine yönelik saldırı nedeniyle Bayramov’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, Azerbaycan makamlarına her türlü desteği vermeye hazır olunduğunu vurguladı.

 

 

Kaynak: AA

Azerbaycan Ceyhun Bayramov Londra Büyükelçiliği Mevlüt Çavuşoğlu