Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den dörtlü zirveye ilişkin açıklama

Azerbaycan Çekya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Emmanuel Macron
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den dörtlü zirveye ilişkin açıklama

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Prag'da gerçekleştirilen dörtlü zirveye ilişkin, "Umarım yavaş yavaş barışa yaklaşıyoruzdur. Michel'in bu alandaki faaliyetlerini çok takdir ediyorum. Bildiğiniz gibi Brüksel'de birkaç üçlü toplantı yapıldı ve her seferinde barışa daha da yaklaşıyoruz. "dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel arasında Prag'da dörtlü zirve gerçekleştirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dörtlü zirveye ilişkin yaptığı açıklamada, "Umarım yavaş yavaş barışa yaklaşıyoruzdur. Charles Michel'in bu alandaki faaliyetlerini çok takdir ediyorum. Çünkü bildiğiniz gibi Brüksel'de birkaç üçlü toplantı yapıldı ve her seferinde barışa daha da yaklaşıyoruz." dedi. 

Dörtlü görüşmenin Charles Michel ve Emmanuel Macron tarafından düzenlendiğini kaydeden Aliyev, "Bu görüşmede önemli konular konuşuldu. Bu görüşmenin barış anlaşmasına varılması açısından da önemli olacağını düşünüyorum. Temaslar halen devam ediyor. Yemekten sonra tekrar buluşmak üzere sözleştik. Her halükarda, barış süreci zaten hızlandırıldı. Dışişleri Bakanları yakında ikinci kez toplanmalı ve bundan sonra her iki ülkenin çalışma gruplarının bir araya gelerek birkaç gün içinde barış anlaşması metninin hazırlanması üzerinde çalışmalarını önerdik. Yani niyetimiz bu." ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan İlham Aliyev Recep Tayyip Erdoğan Emmanuel Macron