Ayva kabuklarını bu şekilde tükettiğinizde bir daha asla çöpe atmayacaksınız! Ayva kabuklarını kaynatıp içine limon eklerseniz...
Sağlıklı bir meyve olan ayvanın doğru tüketimi birden fazla sağlık sorununa iyi gelmektedir. Ayva tüketiminde dikkat edilmesi gerekenlerin yanı sıra bir de ava kabuğu tüketimi bulunuyor. Ayva kabuklarının kaynatılması şaşırtıcı olumlu etkilere yol açıyor.
Yayınlanma:
Son Güncelleme
Ayva çayı hazırlamak oldukça basittir. Bu bitki çayını hazırlama ve faydalarında yararlanmak için ayva kabuklarını bir cezveye ya da demliğe alın. Ardından üzerini geçecek kadar su ilave edin. 3-4 adet karanfil tanesini de ekleyerek kaynamaya bırakın. Dilerseniz karışıma kabuk tarçın da ilave edebilirsiniz. Kaynayan karışımın suyunu süzün ve suya limon ekleyerek tüketmeye rahatlıkla başlayın.