Ardahan 5 şiddetiyle sallandı, depremden geriye yıkık bir Göle kaldı: Jandarmadan "evlere girmeyin" uyarısı

Ardahan Deprem Son depremler Gündem haberleri

Ardahan’ın Göle ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, yıkıntılara sebebiyet verdi. İlçeye bağlı bazı köylerde bulunan kerpiç evler, yerle bir oldu. Öte yandan jandarma ekipleri, vatandaşlara "evlerinize girmeyin" uyarısında bulundu.

Ardahandeprem vurdu, Göle'de evler yerle bir oldu.

Ardahan Valiliğince yapılan açıklamada, "İlk belirlemelere göre; ilçeye bağlı Küçükaltunbulak, Çullu, Koyunlu, Gülistan, Yağmuroğlu, Balçeşme, Esenyayla, Gedik, Kuytuca, Toptaş köyleri depremden etkilenmiştir. Depremin ardından AFAD, Jandarma, UMKE ve sağlık ekiplerimiz ivedilikle deprem bölgesine yönlendirilmiştir.

Ardahan 5 şiddetiyle sallandı, depremden geriye yıkık bir Göle kaldı: Jandarmadan "evlere girmeyin" uyarısı - Resim : 1

Depremde herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir. Ekiplerimizin hasar tespit çalışması devam etmektedir’ denildi.

Ardahan 5 şiddetiyle sallandı, depremden geriye yıkık bir Göle kaldı: Jandarmadan "evlere girmeyin" uyarısı - Resim : 2

Öte yandan Çullu köyünde cami duvarında göçük oluştu, cami minaresi yıkıldı. Ardahan Valisi Hüseyin Öner, deprem sonrası hasar oluştuğu belirtilen köylerde incelemelerde bulundu.

Ardahan 5 şiddetiyle sallandı, depremden geriye yıkık bir Göle kaldı: Jandarmadan "evlere girmeyin" uyarısı - Resim : 3

ESNAF DEPREM ANINDA CANINI BÖYLE KURTARDI

Ardahan’ın Göle ilçesinde yaşanan 5.0 büyüklüğündeki depremde yaşanan panik anları güvenlik kamerasına yansıdı. İş yeri önünde sohbet eden esnaf depremle birlikte sokağa doğru kaçmaya başladı. Büyük panik yaşayan esnaf bir iş yerinin kameralarınca görüntülendi.

Öte yandan bir iş yerinde devrilen raflar da güvenlik kameralarına yansıdı.

Ardahan 5 şiddetiyle sallandı, depremden geriye yıkık bir Göle kaldı: Jandarmadan "evlere girmeyin" uyarısı - Resim : 4

JANDARMADAN UYARI: "EVLERE GİRMEYİN" 

Depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. Jandarma ekipleri ilçe merkezi ve köylerde anonslar yaparak artçı depremlerin devam ettiği ve vatandaşları evlerine girmemeleri konusunda uyarıyor.

Ardahan 5 şiddetiyle sallandı, depremden geriye yıkık bir Göle kaldı: Jandarmadan "evlere girmeyin" uyarısı - Resim : 5

VATANDAŞLAR GECEYİ SOKAKTA GEÇİRİYOR

Ardahan’ın Göle ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından evlerinde yıkım ve çatlaklar olan vatandaşlar geceyi dışarda geçiriyor.

Ardahan 5 şiddetiyle sallandı, depremden geriye yıkık bir Göle kaldı: Jandarmadan "evlere girmeyin" uyarısı - Resim : 6

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, depremde hasar oluşan köylerde incelemelerde bulundu. Vatandaşların mağdur olmaması için her türlü tedbirin alınacağını belirten Vali Öner, hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirtti. Depremde ahırlarda yaşanan yıkım nedeniyle bazı köylerde hayvanlar açık alanlara alındı. Evlerde hasar oluşan vatandaşlar için çadır kurulması için hazırlıklara başlandı.

 

Kaynak: İHA

Ardahan göle deprem