Ankara'da CHP-İYİ Parti kavgası: "Aday olacağımı size söyledim"

Haberglobal.com.tr
Ankara CHP İYİ Parti Mansur Yavaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, İYİ Parti Adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın Mamak Belediye Başkanlığı'nı istediği, vermeyince de karşı kampanya başlattığı iddiasına Yıldırım'dan tepki geldi. İYİ Parti Adayı Yıldırım, Yavaş'ı yalanladı.

Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarış sürerken Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti arasındaki gerginlik karşılıklı açıklamalarla büyüyor. İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, mevcut başkan Mansur Yavaş'ın yolsuzluk yaptığını iddia etti. İddiaları yalanlayan Yavaş ise "Benden Mamak Belediye Başkanlığı'nı istedi, biz de vermeyince oralarda Yavaş'ı karalıyor" dedi.

Yavaş'ın açıklamasına Cengiz Topel Yıldırım, sosyal medyadan tepki gösterdi. "İYİ Parti’den aday olacağımın duyulması üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmek için beni davet etti, bu adaylıktan duyduğu üzüntüyü ifade etti, bunu engellemek için uğraştı. Bu uğraşının bir parçası olarak, beni siz davet ettiniz onun ricası üzerine sizinle görüşmeyi kabul ettim. Bu görüşmede gözlerinizin içine baka baka İYİ Parti adayı olacağımı söyledim. Bunun üzerine, durduk yere Mamak Belediyesi konusunu siz açtınız ve atadan kalan arsanızı çocuklarınız arasında bölüştüren bir tavırla 'Mamak’ı da Mesut’a verdim' dediniz." açıklamasında bulundu.

Yolsuzluk iddialarını yineleyen Topel, Yavaş'ın hakkındaki iddialara yanıt vermesini istedi.