Ankara'da ABD Büyükelçiliği önüne kefenlenmiş bebek maketi bırakıldı

Gazze Ankara Gündem haberleri Filistin İsrail

Ankara'da bazı sivil toplum kuruluşları (STK), İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen bazı STK temsilcileri, ABD Büyükelçiliği önüne kefenlenmiş bebek maketi bıraktı.

Ankara'da İsrail'in Gazze'ye yönelik zulmünü protesto etmek için toplanan vatandaşlar ABD Büyükelçiliği önüne kefenlenmiş bebek maketi bıraktı. 

Yurt genelinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edilmeye devam ediyor. ABD Büyükelçiliği önünde toplanan vatandaşlar İsrail'i kefenlenmiş bebek maketiyle protesto etti. 

BIDEN VE NETANYAHU'NUN FOTOĞRAFLARININ OLDUĞU "KATİLİ BİLİYORUZ" DÖVİZLERİ TAŞIDILAR

STK temsilcileri, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde düzenlenen eylemde, "katili biliyoruz" yazılı ve ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşıdı.

Grup adına açıklamalarda bulunan Mazlum-Der Ankara Şube Başkanı Osman Yurt, Ankara'daki STK'lar olarak Gazze'de binlerce çocuğun ve bebeğin ölmesine sessiz kalmamak için toplandıklarını aktardı.

Ankara

"ÇOCUKLAR YARALIYKEN BİLE KURTULAMIYOR"

Yurt, "Dünyanın gözleri önünde insanlar, binalar yok ediliyor. Dünyanın en vahşi silahları ile binalar yok ediliyor. Hastaneler bombalanıyor, çocuklar yaralıyken bile kurtulamıyorlar. Bu çocukların ölümünü denetleyen ve seyreden ABD büyükelçiliği önündeyiz. Çocuklar için susmayacağız." diye konuştu.

KEFENE SARILMIŞ BEBEK MAKETİ BIRAKILDI

Açıklamaların ardından bazı STK temsilcileri, bir kefene sarılmış ve kırmıza boyanmış bir bebek maketini, ABD büyükelçiliği önüne bıraktı.

İSRAİL ALEYHİNE SLOGAN ATTILAR

Eylemciler, maketin bırakılmasının ardından İsrail aleyhine atılan sloganların ardından dağıldı.

 

Kaynak: AA

Ankara İsrail gazze filistin Gündem haberleri