Ankara izlenimleri, İYİ Parti'de yeni dönem

İYİ Parti Gündem haberleri Meral Akşener Ankara 31 Mart Yerel Seçimleri Siyaset MHP AK Parti CHP Yaşam Haberleri Erken seçim
Ankara izlenimleri, İYİ Parti'de yeni dönem

İYİ Parti’nin 5. Olağan kongresi dün Ankara’da gerçekleşti. Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın, Tolga Akalın ve Günay Kondaz’ın yarıştığı kurultayda kazanan Müsavat Dervişoğlu oldu. Merakla beklenen kurultaydan yansıyanlar, İYİ Parti'nin Akşener sonrası dönemine de ışık tuttu.

Ankara Ticaret Odası Congresium'da düzenlenen İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu 611 delegenin oyunu alarak, Meral Akşener’den sonra genel başkanlık koltuğuna oturan isim oldu. Üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı kongrede her konuşma Akşener’e bir teşekkür mahiyetindeydi. Önümüzdeki dönem Türk siyaseti için büyük önem taşıyan ve merakla beklenen kurultayı yerinde takip ettik. 

SEYİRCİSİZ KURULTAY

Kurultay daha başlamadan günler öncesinde salona seyircilerin alınıp alınmayacağı tartışılmaya başlanmış ve en nihayetinde “Salonun fiziki şartları ve kapasitesi de dikkate alınarak” seyirciye kapalı olmasına karar verilmişti. "İYİ’lerin güneşi batmaz" sloganıyla düzenlenen kurultayda delege ve adayların misafirlerinin katılımına izin verildiği için salonun büyük bir kısmı doldu. Seyirci atmosferinde uzak olan kurultayda partililer ve delegeler salonda hazır bulunurken salon ağırlıklı olarak Koray Aydın destekçileri ve Müsavat Dervişoğlu destekçileri olmak üzere 2’ye ayrılmış vaziyetteydi.

Ankara izlenimleri, İYİ Parti'de yeni dönem - Resim : 1
Haberglobal Web Özel Müdürü Zeynep Uzun, kurultayı yerinde izledi. 

AKŞENER’İN VEDASI

Kurultay Meral Akşener’in konuşmasıyla başladı. Tüm salonun ayakta alkışladığı Akşener veda konuşmasını yaparken dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Bu benim; bu kürsüden son konuşmam" diyen Akşener, “Hiçbir hesaba pazarlığa girmeden milletin sesini duyurmuş olmanın mutluluğu ile son kez karşınızdayım. Duruşumuzu pazarlık masalarına meze ettirmemiş olmanın gururuyla son kez karşınızdayım. Allah herkese böyle veda etmeyi nasip eylesin. Bu günlere çiçek bahçelerinden değil mayın tarlalarından geçerek geldik” açıklamalarıyla İYİ Parti’ye veda etti.

“HATIRAN YETER’Lİ UĞURLAMA”

Akşener’in veda konuşmasının yaklaşık 30 dakika sürdüğü kurultayda partililer tarafından Akşener için hazırlatılan bir film izletildi. İYİ Parti’nin kuruluş sürecinin yer aldığı videoyu izleyen Akşener’in duygulanması dikkat çeken anlardan biriydi. Sahnede veda konuşmasını yapan Akşener partililer tarafından Gülden Karaböcek ile özdeşleşmiş “Hatıran yeter” şarkısı ile uğurlandı. Veda konuşması ayakta alkışlanan Akşener’e bazı partilililer aracına kadar gözyaşları içerisinde eşlik etti.

DERVİŞOĞLU’NUN ZAFERİ

Çekişmeli geçen kurultay yarışında Akşener ve yakın ekibinin desteklediği Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, üçüncü tur oylamada partinin ikinci genel başkanı oldu. İlk iki turda hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması üzerine üçüncü turda sonuçlanan genel başkanlık seçiminde Dervişoğlu, 611 delegenin oyuyla genel başkanlık koltuğunu garantilerken, en yakın rakibi Koray Aydın 548 oyda kaldı. Kazanırsam tüm yarışan adaylarla el ele olacağım diyen Dervişoğlu, ilk olarak Koray Aydın ve Tolga Akalın’ın elini sıktı. Zafer konuşması yapan Dervişoğlu “Herkes emin olsun artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi. Dervişoğlu’na ilk tebrik ise destekçisi Akşener’den geldi.

Ankara izlenimleri, İYİ Parti'de yeni dönem - Resim : 2
Delegeler, kurultayda büyük heyecan içinde oy kullandı.

KONDAZ'A 2 OY ÇIKTI

Kurultayın en dikkat çeken anlarından biri de hiç şüphesiz Günay Kondaz’a verilen 2 oydu. Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın ve Tolga Akalın ile yarışan Günay Kondaz, konuşma yaptığı sırada partililerin salonu terk etmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

MERKEZ SAĞ BEKLENTİSİ 

Yeni genel başkan Dervişoğlu'nun seçilmesinden sonra Kurultay salonunda konuştuğumuz delegeler ise önümüzdeki döneme ilişkin beklentilerini dile getirdiler. Yerel seçim sürecinde büyük bir kan kaybı yaşayan İYİ Parti’de delegelerin en büyük beklentisi "merkez sağda" konumlanmak olurken, Müsavat Dervişoğlu’nu büyük bir sınavın beklediği de belirtildi. 

zeynep.uzun@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel