Ancelotti'nin "Arda Güler sakatlandı" açıklaması şüphelere neden oldu: Neden resmî açıklama yok?

Carlo Ancelotti Arda Güler Real Madrid
Ancelotti'nin "Arda Güler sakatlandı" açıklaması şüphelere neden oldu: Neden resmî açıklama yok?
Fotoğraf: AA

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler'in bir kez daha sakatlandığını duyurdu. Ancak bir gün öncesinde ortaya atılan bir iddia ve daha önceki uygulamalar şüphelere neden oldu.

Carlo Ancelotti dün Valencia maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında Arda Güler'in sakatlandığını açıklayınca herkes şoke oldu. 

Arka arkaya iki maçta kadroya alınan oynatılmayan Arda Güler'in Braga maçından önce sakatlandığını söyleyen Ancelotti, "Daha zamanımız var, milli arada iyileşeceğini umuyorum" diyerek konuyu kapattı.

Ancak bu olayın bir gün öncesinde ortaya atılan bir iddia ve Real Madrid'in daha önceki uygulamaları kafaların karışmasına ve şüphelere neden oldu.

ÜNLÜ İSPANYOL GAZETECİNİN İDDİASI VE HEMEN ARKASINDAN GELEN 'SAKATLANDI' AÇIKLAMASI

Futbolun çok sevildiği İspanya'nın en popüler futbol programlarından biri El Chiringuito. Programın en çok konuşulan isimlerinden biri ise sunucu ve gazeteci Josep Pedrerol.

Arda Güler'in sakatlığı duyurulmadan önce bir iddiada bulunan Pedrerol, El Chiringuito'da yaptığı açıklamada Ancelotti'nin son iki maçta kadroya almasına rağmen neden Arda Güler'e şans vermediğini bildiğini söylemişti.

İspanyol sunucu Carlo Ancelotti'nin Montella'nın ziyaretinin ardından Arda Güler'in milli takıma çağrılmasını engellemek için Arda'yı oynatmamış olabileceği iddiasında bulunmuştu. Pedrerol'a göre Arda'nın milli takıma gitmesi ve hatta oynaması tekrar sakatlığının nüksetmesine neden olabilir. Pedrerol sırf bu yüzden Arda'nın hafta sonu oynanacak Valencia maçında da dakika alamayacağı öngörüsünde bulunmuştu. Ayrıca Valencia'nın çok faullü oynayan bir takım olduğunu belirterek Arda'nın bu maçta zaten riske edilmesinin düşünülmediğini savunmuştu.

Bir gün sonra Carlo Ancelotti basın toplantısında Arda Güler'in yeniden sakatlandığını duyurdu. As gazetesi de Arda Güler'in sağ bacağındaki kuadriseps kasında küçük bir kas yırtığı olduğunu ve tahmini iyileşme süresinin bir aya yakın süreceğini yazdı.

REAL MADRİD NEDEN RESMİ AÇIKLAMA YAPMADI?

Arda Güler daha önce iki kez sakatlanmıştı. Her iki sakatlığında da Real Madrid kulübü resmî web sitesinden oyuncunun sakatlığıyla ilgili resmî açıklama yapmıştı. Hatta dün de Braga maçından önce ısınan kaleci Kepa'yla ilgili de resmî açıklama yapıldı. Ancak Ancelotti'nin bahsettiği Arda Güler'in 3. sakatlığıyla ilgili Real Madrid kulübü herhangi bir açıklama yapmadı. Bunu sadece İtalyan Teknik Direktör Ancelotti söyledi. Bu da şüphelere neden oldu.

SAKATLANDIYSA NEDEN BRAGA MAÇININ KADROSUNDAN ÇIKARILMADI?

Bir başka şüphe ise Braga maçından önce sakatlandığı söylenen Arda Güler'in bu maçta kadrodan çıkartılmayıp yedek kulübesinde bulunmasıydı. Arda maç boyunca ve sonrasında neşeli tavırlarıyla objektiflere yansımıştı. 

Bir iddia ve iki şüphe Ancelotti'nin Arda Güler sakatlandı açıklamasında büyük soru işaretlerine neden olmuş durumda. Bakalım Real Madrid, Arda'nın durumuyla ilgili bir açıklama yapıp konuyu netleştirebilecek mi?

Kaynak: Haber Global TV