Arda Güler'in sakatlığını Carlo Ancelotti açıkladı

Real Madrid İspanya La Liga Arda Güler Carlo Ancelotti

Real Madrid'de forma giyen milli futbolcumuz Arda Güler şanssız bir sakatlık daha yaşadı. Madrid ekibinin teknik direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler'in ciddi bir şeyinin olmadığını fakat hafif bir sakatlığının bulunduğunu açıkladı.

İspanya La Liga'nın 13. haftasında Real Madrid sahasında Valencia'yı ağırlayacak.

Eflatun-beyazlılarda teknik direktör Carlo Ancelotti, karşılaşma öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İtalyan çalıştırıcı, Rayo Vallecano ve Braga maçlarında yedek kulübesinde oturan fakat forma şansı bulamayan milli futbolcumuz Arda Güler'in son durumu hakkında da açıklama yaptı.

Deneyimli hoca, 18 yaşındaki oyuncunun hafif bir sakatlığı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"TAKIMA KATKIDA BULUNMAK İSTEDİĞİ İÇİN ÜZGÜN"

"Maalesef bu Braga maçından önce yaşandı. Öncekilerde benzemiyordu ama onu hala rahatsız ediyor. Bu ciddi bir şey değil. Oyuncu genç olduğu için depresyonda, oynamak ve takıma katkıda bulunmak istiyor. Bu küçük bir geri adım ve daha önceki sakatlığının tekrarlaması. Bunu mümkün olan en iyi şekilde toparması için süremiz var.

"GELECEĞİ ÇOK GÜZEL"

İlk sakatlığı menisküs yırtığıydı ve artık buna dayanamıyordu. Ameliyat oldu. Menisküsü ameliyatından sonra duruşunuz değişir, sağlam bacağınıza daha fazla yüklenirsiniz. Menisküsün iyileşmesi sırasında kas problemleri yaşanabilir. Onun başına gelen de bu ama geleceği çok güzel ve çok yetenekli bir oyuncu.

"BENİM DE BAŞIMA GELMİŞTİ"

Hayal kırıklığını anlayabiliyorum ama bu küçük bir kas problemi. Bunun onu neden etkilediğini anlayabiliyorum. 21 yaşımdayken benim de başıma geldi, iki yıl ara verdim, gerdi döndüm ve kariyerime devam etti. Dolayısıyla Güler'in geleceğiyle ilgili bir şüphe yok. Bu sadece bir an, umarım milli arada iyileşir.

SAKATLIĞI 1 AY SÜRECEK İDDİASI

Arda'nın huzura ihtiyacı var. Bir oyuncunun bundan etkilenmesi normal. Kendisi yeni ve takıma katkıda bulunmak istiyor. Sakat bir oyuncu için takıma tutunmak her zaman zordur. Valdebebas'a gelirsiniz, takım arkadaşlarınızın oynadığını görürsünüz ama siz oynayamazsınız. Üzüntünüz ve öfkeniz anlaşılabilir. Ona tüm sevgimizi veriyoruz. Acelemiz yok çünkü onun geleceği burada. Olağanüstü bir yeteneği var."

Öte yandan As gazetesi de Arda Güler'in sağ bacağındaki kuadriseps kasında küçük bir kas yırtığı olduğunu ve tahmini iyileşme süresinin bir aya yakın süreceğini yazdı.

REAL MADRID'İN VALENCIA MAÇI KADROSU

Arda Güler'in sakatlığını Carlo Ancelotti açıkladı - Resim : 1

Kaynak: Haber Global TV