Bir Arda Güler yazısı: Boğa artık meydana çıkmak istiyor!

Arda Güler Real Madrid İspanya La Liga UEFA Şampiyonlar Ligi
Bir Arda Güler yazısı: Boğa artık meydana çıkmak istiyor!

Arka arkaya yaşadığı sakatlıklar sebebiyle eflatun-beyazlı formayla henüz maça çıkamayan milli futbolcu Arda Güler'in bu akşam Braga ile oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesinde forma şansı bulup bulamayacağı merak konusu oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 4. maçında Braga ile karşılaşacak Real Madrid'de maç kadrosuna alınan milli futbolcu Arda Güler'in süre alıp alamayacağı merak konusu oldu.

BOĞA ARTIK MEYDANA ÇIKMAK İSTİYOR

Yeni ayakkabıları olan bir çocuğa benziyor. Arda Güler bugün şimdiye kadar Real Madrid'de forma giymesini engelleyen büyüyü nihayet kırmayı umuyor. Suçlu peş peşe gelen iki sakatlıktı. Soyunma odasından gelen haberlere göre Real taraftarların altın sol ayağın tadını çıkarmasına engel olan bazı rahatsızlıklar. Pasları, şutları, ortalayacak gibiyken şut atması ve tam tersi şut atması beklenirken orta yapması ya da pas atması Carlo Ancelotti ve Toni Kroos'u ilk günden şaşırttı. Arda bugün çıkış yapmayı umuyor. Taraftarlar onu sahada görmek için sabırsızlanıyorlar.

Alman orta saha Kroos'un bir futbolcuyu sınıflandırma yorumuna güvenmelisiniz. Tıpkı Arda için söyledikleri gibi. Antrenmanlarda Güler'in sahada harika işler yaptığını gördük. Sanatı, sessizliği içinde gürlüyor. Bir saniye erken şut atıp kaleciyi şaşırtma beklentisi Butragueño'yu hatırlatıyor.

Arda Güler'in şu anda yaşadıklarını tam olarak anlamak gerekiyor. Henüz 18 yaşında ve çok utangaç bir çocuk. Her sabah sanki okulun ilk günüymüş gibi Valdebebas'a geliyor. Gözlerini ve kulaklarını sonuna kadar açıyor ve yavaş yavaş yeni futbolunu, hatta yaşam ortamını özümsüyor.

Dil sorunu nedeniyle ekibi anlamakta zorluk çekmesi onu, arka planda, evin mecazi mutfağı ile oturma odası arasında onu çekingen kıldı. Ancelotti bu görünmez ama çok kalın duvarı kırmak istiyor. 

Carlo onu son fırlatma rampasına yerleştirdi. İlk zaferi takım arkadaşlarıyla birlikte konsantre olması, grup yemekleri, teknik konuşmalar, Bernabéu'ya otobüs gezileri ve yedek kulübesinde yer alması oldu. Birkaç dakika oynamak bir sonraki adım olacak. Ailesi bunu biliyor ve tüm hafta boyunca gergin bir şekilde Arda'nın ilk çıkışını yapana kadar nasıl adımlar attığını izliyor.

Güler, Barcelona'yı reddedip Real Madrid'e transfer oldu. Geçen sezon Fenerbahçe'de 35 maçta forma giyen oyuncu, bu maçlarda goller attı, gollere katkı yaptı. Real Madrid'e gelir gelmez spor yönetimi orta saha oyuncusunun şekillenmesi için özel bir plan hazırladı. Pintus, Arda'nın 4 kilo daha kas geliştirmesi için özel bir antrenman programı hazırladı. Aynısını Rodrygo'ya da yapmıştı.

Milli yıldızın fiziksel değişimi net olarak görülüyor. On beş gün önce Valdebebas'ın evrimini sorduğumuzda aldığımız cümle çok anlamlıydı: Boğa gibi olmalı. Boğa artık meydana çıkmak istiyor.

Sakatlıklar bu projeyi geciktirdi. Yaz aylarında sağ menisküs ameliyatı geçirdi. Eylül ayında nihayet sahneye çıkmak üzereyken sol rektus femoris kasında sorun yaşadı. İtalyan fizik antrenörü bu durumdan yararlanarak spor salonunun inisiyatifinde üç ay süren yoğun çalışmasıyla Güler'in kondisyonunu geliştirdi.

Zaman geldi. Ancelotti , kaygısı olmaması için kendisini kademeli olarak 11'e dahil edeceğini söyledi. Real Madrid taraftarlarının merak ettiği bilinmeyen ise Güler'in sahada hangi mevkide olacağı. Bellingham gibi bir orta saha oyuncusu olabilir ve koçu aynı zamanda onun çeşitli görevlerde çok yönlü olabilmesi için sağ iç oyuncu olarak da çalışmasını sağladı.

Sınıf, yetenek ve sihri bir arada turan Arda bunu kanıtlayabilmek istiyor. Türklerin futbol tutkusunun bir film değil, gerçek olduğunu göstermeye hazırlanıyor.

Kaynak: Haber Global TV