Altılı Masa'da dünden bu ana kadar ne oldu: İşte dakika dakika detaylar

CHP Meral Akşener İYİ Parti Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu 2023 Seçimleri Cumhurbaşkanlığı

Altılı Masa'da dün geceden beri yaşanan gelişmeleri Haber Global Muhabiri Saliha Çolak dakika dakika aktardı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 3 grup başkanvekili ve iki genel başkan yardımcısından oluşan bir heyet, altılı masada yaşanan krizin aşılması için çalışırken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak ilan edilerek, görevlerinden ayrılmadan bu süreçte katkılarından faydalanmasını önerdi.

Kılıçdaroğlu’nun hali hazırda iki büyükşehir belediye başkanından seçim sürecinde zaten yararlanacağını vurguladığı, cumhurbaşkanı yardımcısı olarak ilan ederek onların daha fazla katkı sunabileceği bir formülden memnun olacağını ilettiği öğrenildi.

Bunun üzerine Genel Başkan Kılıçdaroğlu, öncelikle iki büyükşehir belediye başkanı ile görüştü, ardından Saadet Partisi, Demokrat Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi ile Gelecek Partisi Genel Başkanlarına görüşlerini sordu.

Olumlu sinyaller alınınca İmamoğlu'nun gece geç saatlerde karayoluyla Ankara’ya geldiği ve saat 01.00 sıralarında Ankara’da olduğu ifade edildi. Bunun üzerine Akşener’in cumartesi günü yaşanan süreç nedeniyle büyükşehir belediye başkanlarıyla görüşüp görüşmeyeceklerine ilişkin zemin yoklandı.

Cumartesi günü yaşananların bir iletişim kazası nedeniyle olduğu, Akşener’in bir rezervi bulunmadığının ortaya çıkması sonucu büyükşehir belediye başkanları sabaha karşı Akşener ile görüşerek, Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı, iki büyükşehir belediye başkanının ve siyasi parti genel başkanlarının Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmalarına nasıl baktığı soruldu. Akşener’in, bu duruma sıcak bakacağını, milletin teveccühünü kazanmış iki büyükşehir belediye başkanının seçim sürecinde aktif olmalarından ve icracı pozisyonlarda bulunmasından memnun olacağını bildirdiği öğrenildi.

Bunun üzerine Akşener, kurmaylarıyla gelişmeleri değerlendireceği ve sürecin bir protokole bağlanarak masaya dönebileceği, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı, diğer genel başkanlar ve iki büyükşehir belediye başkanının da cumhurbaşkanı yardımcısı olarak ilan edilmesine onay verebileceği sinyali verdi.

Bunun üzerine temaslar sürdü, son olarak iki büyükşehir belediye başkanı saat 13.30 sıralarında bu kez İYİ Parti Genel Merkezine giderek, Akşener ile bir kez daha görüştü.
Böylece büyükşehir belediye başkanlarının seçime kadar görevlerini bırakmak zorunda olmadan seçim sürecine aktif olarak katılabilmesinin mümkün olabileceği ifade ediyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

Meral Akşener Ekrem İmamoğlu altılı masa Mansur Yavaş