Aliyev'den Erdoğan'a tebrik mektubu

İlham Aliyev Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Mayıs Seçimi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı mektupla tebrik etti. Aliyev, "Bu zaferin sevincini sizlerle paylaşarak, sağlık, mutluluk, kardeş Türkiye'nin refahı, halkınızın huzur ve refahı, yüce bir devlet adamı olarak faaliyetlerinizde yeni başarılar dilerim" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim dolayısıyla mektupla tebrik etti. İşte Aliyev'in Erdoğan'a gönderdiği tebrik mektubu:

"Sayın Başkan,

Sevgili kardeşim,

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferiniz vesilesiyle şahsım ve Azerbaycan halkı adına sizi en içten tebriklerimi sunmaktan memnuniyet duyuyorum. Azerbaycan halkı bu seçimleri büyük bir ilgi ve heyecanla izledi.

Milli iradenin bir kutlaması olan oylamanın sonuçları, ülkenizin kapsamlı kalkınması yolunda kararlılıkla uyguladığınız geniş çaplı politikanıza ve paha biçilmez hizmetlerinize verilen en büyük ödüldür. Modern çağımızın sayfalarına altın harflerle kazınmış faaliyetiniz, Vatan'a, millete, Türk milletine olan sınırsız sevginizin, bağlılığınızın ve bağlılığınızın açık bir ifadesidir.

Kardeş Türkiye Cumhuriyeti, geride bıraktığımız yirmi yılı aşkın süredir sizlerin liderliği sayesinde büyük ve onurlu bir kalkınma yolundan geçerek uluslararası dünyadaki süreçlerde belirleyici etkiye sahip, söz sahibi ve önemli başarılara imza atan bir güç merkezi haline geldi. siyasi, ekonomik, endüstriyel, askeri, yeni teknolojiler ve diğer alanlarda başarılar. Tarihsel misyonunuzun mihenk taşı olan güçlü ve etkili Türkiye Cumhuriyeti'nin elde ettiği başarılar kardeş ülke olarak bizleri gururlandırmaktadır.

Tarihsel olarak halklarımızın iradesinden doğan kopmaz bağlarla birbirine bağlı Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin bugün dünyada bir benzeri yoktur. Sarsılmaz dostluk ve kardeşliğimiz, karşılıklı yarar sağlayan işbirliğimiz, birlikte hayata geçirdiğimiz büyük ölçekli projeler, stratejik ittifakımızı karakterize eden önemli unsurlar olup, aynı zamanda bölgesel iş birliği, güvenlik ve istikrarın da belkemiğini oluşturmaktadır.

Azerbaycan topraklarının işgalden kurtarılması mücadelesinde sizlerin şahsında, kardeş Türkiye devleti ve halkının kararlı, kesin siyasi ve manevi desteğini milletimiz her zaman minnetle anmaktadır.

Sevgili kardeşim, sizi Azerbaycan'a ilk ziyaretinizi yapmak için bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyorum.

Azerbaycan-Türkiye birlik ve ittifakının, zamanların imtihanını onurla göğüsleyen halklarımızın dostluk ve kardeşliğinin, "Tek millet, iki devlet" ve "Tek yumruk" felsefelerinin ruhuna uygun olarak eminim ki, ortak çabalarımızla yükselen çizgide devam edecek ve daha da güçlenecektir.

Bu zaferin sevincini sizlerle paylaşarak, sağlık, mutluluk, kardeş Türkiye'nin refahı, halkınızın huzur ve refahı, yüce bir devlet adamı olarak faaliyetlerinizde yeni başarılar dilerim.

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev cumhurbaşkanı erdoğan 28 Mayıs seçimi mektup