Aliyev'den Erdoğan'a tebrik

Azerbaycan İlham Aliyev Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayıp seçimdeki başarısı nedeniyle kutlayarak, en kısa zamanda Azerbaycan'a beklediğini iletti.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı tebrik etti. Aliyev, bu zaferi Türk halkının Recep Tayyip Erdoğan'ın uyguladığı politikaya duyduğu güven olarak değerlendirerek, Türkiye'nin kapsamlı kalkınmasının Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde önümüzdeki yıllarda da devam edeceğinden emin olduğunu söyledi.

Aliyev, Recep Tayyip Erdoğan'a Türk milletinin refahı ve ülkenin kalkınması adına yürüttüğü faaliyetlerinde yeni başarılar diledi. Erdoğan tebrik ve güzel sözleri için Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e şükranlarını sunarken, aynı zamanda Azerbaycan Bağımsızlık Günü münasebetiyle tebriklerini iletti.

Aliyev, Erdoğan'ı resmi ziyaret için ülkesine davet etti. İki lider ülkeleri arasındaki dostane ve kardeşçe ilişkilerin her alanda başarıyla gelişmeye devam edeceğine olan güvenlerini bir kez daha dile getirdi.

MİHRİBAN ALİYEVA, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE EŞİ EMİNE ERDOĞAN'I KUTLADI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda elde ettiği başarı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı kutladı.

Mihriban Aliyeva'nın sosyal medya hesaplarından Türkiye ve Azerbaycan bayraklarının olduğu ve "bir millet, iki devlet" sözlerinin yazıldığı fotoğrafla yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ve sevgili bacım Emine Hanım'ı zaferden dolayı canı gönülden kutluyorum. Halklarımızın kardeşliği daim ve sarsılmaz olsun. Tüm Türk milletine sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum. Yüce Allah Azerbaycan'ı ve Türkiye'yi korusun."

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimi