Aliyev'den Erdoğan'a '15 Temmuz' mektubu: Türkiye'nin bilge ve yiğit halkı kahramanlık destanı yazdı

HABER MERKEZİ
15 Temmuz İlham Aliyev
Aliyev'den Erdoğan'a '15 Temmuz' mektubu: Türkiye'nin bilge ve yiğit halkı kahramanlık destanı yazdı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben 15 Temmuz dolayısıyla bir mektup yazdı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 15 Temmuz dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazdı:

Vatan, devlet ve demokrasi uğruna kararlılıkla mücadele eden, göğüslerini siper eden Türkiye'nin bilge ve yiğit halkı, bir kez daha kahramanlık destanı yazdı. 15 Temmuz - Bu olaylarla bağlantılı olarak kurulan "Demokrasi ve Milli Birlik Günü", halkınızın dayanışmasının, mücadelesinin ve milli birliğinin sembolü olarak daima yaşayacak ve yüzyıllar geçtikçe daha büyük bir gururla anılacaktır.

Türk devletine yönelik bu darbe girişiminin yenilgiye uğratılmasında ve ülkenizin büyük trajedilerden kurtarılmasında hızlı kararlı adımlarınız ve liderliğiniz özel rol oynadı. Halkınız sizin etrafınızda kenetlenerek devletine, özgürlüğüne ve demokrasisine sahip çıkmış, milli gururunu, gücünü ve yılmaz iradesini bir kez daha dünyaya kanıtlamıştır.

Azerbaycan halkı ve devleti bu ihaneti ilk dakikalardan itibaren şiddetle kınamış ve her zaman olduğu gibi kardeş Türkiye devletinin ve halkının yanında yer almıştır. Bu, sevincimizi, üzüntümüzü paylaştığımız Türkiye'ye karşı kardeşlik ve vefa borcumuzdu."

Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin genişletilmesi, çok yönlü işbirliği ve stratejik ittifakın, dostluk, karşılıklı güvene dayalı olması gerektiğine eminim. ve desteğimiz, dünyada eşi benzeri olmayan devletlerarası ilişkilerimizi daha da güçlendirecek ve bunu daha üst seviyeye taşımak için ortak çalışmalarımızı başarıyla sürdüreceğiz.