Akşener'den CHP'ye "DEM ile açık işbirliği yapın" çağrısı ve 'bildiri' tepkisi: Karın ağrınız İYİ Parti mi?

HaberGlobal.com.tr
İYİ Parti Meral Akşener CHP

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'bildiri' kavgasının perde arkasını anlattı, CHP'ye yüklendi. "Karın ağrınız İYİ Parti mi?" diye soran Akşener, "PKK zil takıp oynuyor" ifadelerini kullandı. İYİ Parti lideri, CHP'ye "DEM Parti ile açık işbirliği yapın" çağrısı da yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri Özgür Özel'in, terörle ilgili olarak Meclis'te, "AK Parti'den ayrışıp kendi bildirgenizi imzalayın" sözlerine yanıt veren Akşener, bildiri tartışmasının perde arkasını anlattı. CHP'ye yüklenen Akşener, "Karın ağrınız İYİ Parti mi? PKK zil takıp oynuyor" dedi. 

CHP'ye bir çağrı yapan Akşener, "Dürüst, açık şekilde DEM ile el sıkışın, hemen her yeri alın. Bizim seçmenimiz madem cebinizde duruyor, millete büyük hakaret, her yeri alın görelim bakalım neymiş dünya" ifadelerini kullandı. 

Irak'ın kuzeyindeki hain saldırıda 9 askerin şehit olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmeye ilişkin tartışmalara da değinen Akşener, kendisinin her önemli dış politika krizinden sonra ilgili bakanlıkları ve Cumhurbaşkanı'nı aradığını vurgulayarak, "33 şehidimizde de her şeyi iptal edip 3 bakanı arayıp hep telefonla bilgi almışımdır" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da kendisinin aradığını belirten Akşener, şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanı'nı, Dışişleri Bakanı'nı, Milli Savunma Bakanı'nı aradım. Sayın Hakan Fidan ve Erdoğan geri döndü, bilgi verdiler, öğrendim, sonra da arkadaşlarıma aktardım. Arkadaşlarımız o aktarma üzerine tutum aldılar. Meclis grubumuz bir tutum aldı. Siyasette birbirimizi kıyasıya eleştirebiliriz ama dış dünyaya karşı bu tür konularda elbette ortak tutum belirlemeliyiz.

"PKK'LILAR HERHALDE ÇOK MUTLU OLDU"

Teklif bizimdi, ortak bir beyanat, ortak bir bildiri imzalanmasını teklif etti. Saadet Partisi, MHP ve AK Parti bizim teklifimize evet diyerek imza attı. Burada anlayamadığım, çok da ayıpladığım biçimde bir bildiri savaşı çıktı. PKK'lılar herhalde çok mutlu oldu. Birbirine düşen gazi Meclis'in mensuplarına çok gülmüşler, çok mutlu olmuşlardır. Şehit ailelerinin karşısında bu milletin temsilcileri olarak bizler kaya gibi durmak zorundayız o PKK'lı şerefsizlere karşı. Şımardıkça şımardılar, hadsizleştikçe hadsizleştiler.

"KARIN AĞRISI İYİ PARTİ MİYDİ?"

Üç siyasi parti imza atacak, diğer partiler imza atmayacak, parçalı görüntü. PKK zil takıp oynuyordur. Bu sistemden vazgeçildi. Numan Kurtulmuş'un imzasıyla ortak tezkere Meclis'e sunuldu. İlginç şekilde, ayrı bildiri yayınlayanların hepsi bu tezkereyi destekledi. Soru şu, karın ağrısı İYİ Parti miydi?