Akşener'den Türk gemisine hukuksuz aramaya tepki 

Meral Akşener İYİ Parti

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Alman fırkateyninin, Akdeniz'de Türk gemisine yönelik hukuksuz aramasına tepki gösterdi, hükümete çağrı yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener, Yunan bir komutan tarafından sevk ve idaresi gerçekleştirilen İrini Harekatı'nda görevli bir Alman fırkateyninin, Türkiye'den Libya'ya gıda ve boya gibi muhtelif madde taşıyan gemiyi Doğu Akdeniz'de durdurarak, uluslararası hukuka aykırı şekilde arama yapmasına tepki gösterdi. 

"MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR"

Akşener, "Önceki gün Akdeniz'de yaşanan olay bizim için bir milli güvenlik meselesidir. Alman fırkateyninin hukuksuz araması bir nevi sınır ihlalidir. Şüphe durumunda yapılması gereken Türkiye'ye bilgi verilmesidir. Tam aksini yapıp baskın yapmayı tercih ettiler. Bunu basit bir işmiş gibi geçiştiremeyiz. Hükümetten atması gereken gerekli adımları bekliyorum" dedi.

Akşener'in açıklamaları: 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Öğretmenler, sözleşmeli öğretmenlik diye saçmalık uydurup onları güvencesiz bırakanları asla unutmayacak. Öğretmen kardeşlerim, onlar sizi unuttu ama biz asla unutmayacağız. Biz Başöğretmenimizin vizyonunu unutmayacağız. İktidara geldiğimizin ertesi günü sözleşmeleri yırtacağız. Hak ettikleri kadrolara kavuşturacağız. 

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE

Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. Gelin 14 günlük karantina ilan edin. İşletmelere, çalışanlara nakit desteği verin. Türkiye'nin parası var, tüm mesele iktidarın kimi tercih ettiğidir. 

Kaynak: Haber Global TV

Meral Akşener iyi parti