Akar'dan Batı'ya 1915 tepkisi... "Ermeni meselesi siyasi amaç için kullanılıyor"

Azerbaycan Hulusi Akar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 1915 olaylarının siyasi amaçlı kullanıldığını söyledi. "Ermenistan'ın barış elini tutmasını bekliyoruz" diyen Akar "Her zaman olduğu gibi Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Akar, Kayseri Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Ermeni Meselesi Konferansı'nda konuştu.

Ermeni tezini destekleyen ülkelerin amaçlarının Türkiye'yi engellemek olduğunu belirten Bakan Akar, "Ermeni tezini destekleyen ülkeler, meclislerinde, kurullarında sadece Ermeni tezini desteklemek için değil, asıl mesele Türkiye'ye zarar vermek. Mesele Türkiye'nin büyümesini ve güçlenmesini engellemek. Ermeniler sevk ve iskan uygulamasının sözde soykırım olarak tanınması ve bu amaç için yoğun bir amaç göstermiştir. Bu kapsamda, Ermeniler son yıllarda 24 Nisan'ı tüm dünyada, 'soykırım günü' ilan ederek adeta sanal bir bellek ve suni bir tarih oluşturmak istemişler. Ermeni vatandaşların zorunlu göçe savrulmasını sözde soykırım olarak birçok ülkeye resmen kabul ettirmişlerdir. Yani burada yeniden tarih yazdırmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

AKAR: AZERBAYCAN'IN DERDİ BİZİM DERDİMİZ

"Ermenistan’ın, kendisine uzatılan barış ve dostluk elini tutmasını bekliyoruz." diyen Akar, "'İki devlet tek millet' anlayışında olduğumuz Azerbaycan’ın derdi bizim derdimiz, sevinci bizim sevincimizdir. Bugüne kadar kederde ve kıvançta can kardeşlerimizin yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

 

Kaynak: DHA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 1915 olayları Siyasi ermeni