Akar ve Panagiotopoulos'tan ortak açıklama! İki Bakan'dan 'diyalog' mesajı

Hulusi Akar yunanistan Türkiye

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, Hatay’da ortak açıklama yaptı. İki Bakan 'diyalog' mesajı verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, Hatay’da açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar'ın açıklamaları:

"İki komşu olarak sorunlarımı da dostluğumuz da çok boyutlu. Bizim arzumuz, dileğimiz, beklentimiz yeni bir felaketi beklemeden, depremin akabindeki yaklaşımın, olumlu havanın devam etmesi, diyalog yolunun açık olması. Böylece Ege ve Akdeniz'in gerçek bir dostluk denizi olması bizim samimi dileğimiz. Temel düşüncemiz böylece Türkiye ve Yunanistan'da yaşayanların güven içinde yaşamasıdır. Bu önemli ve anlamlı ziyaretten dolayı mevkidaşım, değerli dostum Sayın Panagiotopoulos'a bir kez daha hoş geldiniz dileklerimi sunuyorum. Deprem sırasındaki yakın ilgiden, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."

"BU TÜR TRAJEDİLER GERGİNLİKLERİN AZALMASINDA ROL OYNAMALI"

Bakan Panagiotopoulos'un açıklamaları:

"Bir kere daha Türkiye'deki depremlerde hayatını kaybedenler için Yunanistan halkının baş sağlığı dileklerini iletmek istiyorum.

Ziyaret çerçevesinde sayın Hulusi Akar ekibi ve görüşmeler çerçevesinde ifade etmek isterim ki, dünyamız önemli meydan okumalarla karşı karşıya. Biz de bu yeni meydan okumalara karşı nasıl mücadele edebileceğimizi sonuçlandırmalıyız. Yunanistan depremin ilk dakikalarından itibaren Türkiye'nin talebi çerçevesinde adım atmıştır ve Yunanistan olarak elimizden gelen tüm desteği gösterdik.

Sembolik bir mesajı da vermek istiyorum. Esasında ülkeler arasındaki anlaşmazlıkların ne kadar küçük boyutlarda olduğunu gösteriyor bizlere. Bu tür trajediler aslında gerginliklerin azaltılması anlamında bir katalizör rolü oynamalı. Biz tabii ki gerekli koşulların elverdiği ölçüde ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin daha da ileriye götürülmesi için elimizden gelen katkıyı vermeye hazırız. Sayın Akar bir kez daha bana bu ziyaret fırsatını verdiğiniz için size teşekkür etmek istiyorum."

Kaynak: Haber Global TV

Hulusi Akar Nikolaos Panagiotopoulos türkiye Yunanistan