AK Parti'nin 23. Kuruluş Yıldönümü... Erdoğan: Yorulanlar kenara çekilsin

Gündem haberleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 23. Kuruluş Yıldönümü Programı'nda konuştu. "Yenilenerek ilerlerken kimsenin bize ayak bağı olmasına müsaade etmeyiz" diyen Erdoğan, kendini yorulmuş hissedenlerin kenara çekilip soluklanmalarını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde AK Parti 23. Kuruluş Yıldönümü Programı'nda konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük kongre maratonunun kapsamlı değişimin ana zemini olduğunu söyleyerek, "Kendini yorulmuş hisseden varsa bitkin hisseden varsa onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyorum. Biz bu aziz milletin umuduyuz. Biz bu aziz ümmetin de umuduyuz. Onların umudunu heba etmeye yeltenenler altından kalkmaya yetmeyecekleri vicdani yükle ezilirler. Yenilenerek ilerlerken kimsenin bize ayak bağı olmasına müsaade etmeyiz." dedi. 

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "CHP'nin milletle kavgasını bitirmesi bizi mutlu edecektir. Milli iradeyle kavgayı bırakması, normalleşmesi önemlidir." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bugün mutluyuz gururluyuz. AK Parti ailesi olarak heyecanlıyız. 23. yaşımızın sevincini yaşıyoruz. 23. yaş günümüz kutlu olsun. Tam 23 yıldır hizmet bayrağını şerefle taşımış kurucularımıza, genel başkanlarımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, yönetim kurulu üyelerimize, kadın ve gençlik kolları başkanlarımıza, İl Genel Meclis üyelerimize, üyelerimize ve AK Parti'nin bugünlere gelmesinde emeği olan nice isimsiz kahramanlara teşekkür ediyorum. 

En büyük teşekkürü aziz milletimiz hak ediyor. Pınarhisar'dan çıktığımız andan itibaren bizi aşkla bağrına basan, girdiğimiz her seçimde, maruz kaldığımız her saldırıda dimdik yanımda duran milletimin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Böyle bir milletin mensubu olmaktan bahtiyarlık duyuyoruz. Rabbimize sonsuz hamd ediyoruz. 

OYUNLARI BOZARAK KİRLİ SENARYOLARI PARÇALAYIP ATARAK BUGÜNLERE GELDİK

Milletimiz AK Parti'de yıllar sonra kendini gördü. Türkiye sevdalısı kadrolar gördü. Kuruluşumuzun üzerinden 14 ay geçmişken ülkeyi yönetme sorumluluğunu bu yüce ruhla üstlendik. Aşkla çalışan yorulmaz bize yorulmak, pes etmek yakışmaz diyoruz. Bizi üretmekten alıkoymak isteyen nice sinsi senaryolarla muhatap olduk. Pek çok tehditle mücadele ettik. Ankara'nın göbeğinde darbe çığırtkanlığı yaptılar. 367 diye bir şey uydurarak Meclis'in iradesine ipotek koymak istediler. Gezi olaylarında 3-5 ağacı bahane ederek sokaklarımızı ateşe verdiler. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik. Oyunları bozarak kirli senaryoları parçalayıp atarak bugünlere geldik. Milletimize verdiğimiz sözleri tutmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

TÜRKİYE'Yİ NEREDEN ALIP NEREYE GETİRDİĞİMİZİ MİLLETİMİZ ÇOK İYİ BİLİYOR

23 yılımızın her safhası milletin derdine derman olmakla geçti. Milletimiz için çalıştık ter döktük. Türkiye'yi nereden alıp nereye getirdiğimizi milletimiz çok iyi biliyor. Özellikle 2001'den sonra doğan gençlerin burayı dikkatle dinlemelerini rica ediyorum. AK Parti'yi kurduğumuza nüfus 65 milyondu, bu zamana kadar yüzde 25 arttı. Bugün 86 milyon. Vatandaşa sunulan hizmetler 4 kat, 5 kat, artış oldu. 

 Sağlık milletimizin duasını aldığımız alanların en başında geliyor. 23 sene önce hastane yatak sayısı toplam 164 bin iken şimdi toplam 270 bin yatağımız bulunuyor. Hepsi en modern cihazlarla donatılmış. 286 adalet sarayı ile merdiven altında adalet dağıtılan eski Türkiye manzaralarına son verdik. 

Ulaşım Türkiye'ye çağ atlattığımız bir alandır. 26 olan havalimanı sayımız 58 oldu. 

6 Şubat depreminin izlerini süratle siliyoruz. TOKİ ile 1 milyon 422 bin depreme dayanıklı konut ürettik. Deprem bölgemizde 200 bin konutu tamamlamayı hedefliyoruz. 

TARIMSAL GAYRİ SAFİ HASILA 37 MİLYAR LİRADAN 1 TRİLYON 625 LİRAYA ÇIKTI

Muhalefetin en fazla istismar ettiği tarımda ciddi bir ivme yakaladık. Tarımsal gayri safi hasıla 37 milyar liradan 1 trilyon 625 liraya çıktı. Tarla, sebze, meyve üretimimizin toplamı 98 milyon tondan, 137 milyon tona ulaştı. Gabar'da günlük 100 bin varil petrol üretim kapasitesiyle tarihi bir keşfe imza attık. Göreve geldiğimizde ticarette 36 milyar dolar olan ihracatımız şimdi 261,5 milyar dolara yükseldi. Türkiye'nin Otomobili Togg artık yollarımızda. Piyade tüfeğinde dahi başkalarına bağımlı bir ülkeyi, kendi tank, top, füzesini, roketini, uçağını, İHA'larını üretebilen seçkin ülkeler ligine yükselttik. Kişi başına düşen milli gelirimiz 3 bin 608 dolar iken 2023 yılında 13 bin 110 dolar seviyesine ulaştı.

TÜRKİYE'Yİ AYAĞINA VURULMUŞ ZİNCİRLERDEN BERABER KURTARDIK

 Türkiye'yi rekordan rekora koşturduk, bir kez olsun yeter demedik, bitti demedik, devam ettik. Buradan bir hakkı özellikle teslim etmek istiyorum. Bu başarıda AK Parti çatısı altında görev almış her bir kardeşimin emeği var. Bu kadroyla çok büyük işler başardık. Türkiye'yi ayağına vurulmuş zincirlerden beraber kurtardık. Uzun yıllar sonra milletle devleti cumhurla cumhuriyeti, cumhuriyetle demokrasiyi kucaklaştırdık. Her şey Türkiye için dedik. Hep beraber 23 yıl boyunca yılmadan yorulmadan çalıştık. Milletin emanetini taşımak konusunda asla zafiyet göstermedik. 23 yıl olduğu gibi aynı aşkla azimle bu yılda yürümeye devam edeceğiz. Her birinize emeğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bütün dava arkadaşlarıma şükranlarıma sunuyorum Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. 

KENDİNİ YORULMUŞ HİSSEDEN VARSA KENARA ÇEKİLİP BİRAZ SOLUKLANMALARINI İSTİYORUM

AK Parti'nin siyaset yapacağı yer dün olduğu gibi bugün de Türkiye'dir. Nerede eksiğimiz varsa hiçbir komplekse kapılmadan üzerine cesaretle gidiyoruz. Başlatacağımız büyük kongre maratonumuzu sadece vitrin yenilenmesi olarak değil, kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz. Kendini yorulmuş hisseden varsa bitkin hisseden varsa onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyorum. Biz bu aziz milletin umuduyuz. Biz bu aziz ümmetin de umuduyuz. Onların umudunu heba etmeye yeltenenler altından kalkmaya yetmeyecekleri vicdani yükle ezilirler. Yenilenerek ilerlerken kimsenin bize ayak bağı olmasına müsaade etmeyiz. Her bir arkadaşımız işine odaklanacak bu millete daha iyi nasıl hizmet edeceğine odaklanacak. İnşallah 2028 seçimlerinde de emaneti yine AK Partili kadrolara bizlerin emin ellerine teslim edecek. Daha yapacak çok işimiz var. İnşallah daha uzun yıllar iktidarda olacağız. Millete, memlekete hizmete devam edeceğiz. Birilerinin gazıyla iktidar hayali kuranlar yine hüsrana uğrayacak, yine avuçlarını yalayacak. Hep saflarımızı genişletmeye devam ettik. Müştereklerimizi büyütmeye odaklandık. Millete hizmete talip olan herkese kapımız sonuna kadar açıktır. Bundan sonra da açık kalacaktır. 

CHP MİLLETLE KAVGASINI BİTİRMELİ

Terörle mücadele konusunda eskisinden çok daha iyi yerdeyiz. Millete tepeden bakanları her seçimde yenilgiye uğratarak Türkiye gerçeklerini kabullenmeye mecbur bıraktık.

On yıllardır jakobenizmin, vesayetin bekçiliğini yapan CHP eski alışkanlıklarını sürdürmekte zorlanmaktadır. CHP'nin milletle kavgasını bitirmesi en çok bizi mutlu edecektir. Milli iradeyle kavgayı bırakması, normalleşmesi önemlidir. Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı sınamalar yeni bir siyaset anlayışını had safhaya çıkarmıştır. 

Enflasyonu tek haneli oranlara çekeceğiz. Kısa süre içinde dar gelirli her kesin rahatlayacak. 

MAHMUD ABBAS'IN ZİYARETİ

İsrail'in bölgeyi tamamıyla ateşe verme girişimlerinin önünde duracağız. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yarın konuğumuz olacak. Özgürlük mücadelesi veren Filistin halkının sesini bir kez de Meclis kürsümüzden dünyaya duyuracak. Netanyahu ABD'de konuşma hakkına sahip olduğu kadar Mahmud Abbas'ın Meclis'imizde konuşma hakkının olduğunu göstereceğiz. Bebek katili soykırımcı caniler hesap verinceye kadar mücadele edeceğiz.

Ezanla, bayrakla, camiyle derdi olan bu milletin düşmanıdır. En küçük müsamaha göstermeyiz.