AK Partili Güneş: İmamoğlu'nun mağdurmuş gibi davranması yanlış

AK Parti Ekrem İmamoğlu CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi
AK Partili Güneş: İmamoğlu'nun mağdurmuş gibi davranması yanlış

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Meclis'te düzenlediği toplantıda, İmamoğlu davasında verilen karar ilişkin, ""Ekrem İmamoğlu'nun milletimizi yanıltması, sanki mağdurmuş gibi, hüküm verilmiş gibi hareket etmesi son derece yanlıştır" ifadesini kullandı.

AK Parti Uşak Milletvekili Güneş, Ekrem İmamoğlu davası kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, "Ekrem İmamoğlu'nun milletimizi yanıltması, sanki mağdurmuş gibi, hüküm verilmiş gibi hareket etmesi son derece yanlıştır." dedi.

Güneş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesince İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında mahkumiyet kararı verilmesini değerlendirdi.

Türk mahkemelerinin, Türk milleti adına bağımsız bir şekilde karar verdiğini vurgulayan Güneş, "Ekrem İmamoğlu, dün verilen karar sanki kesin hükümmüş gibi yaparak, mağdur olduğu yönünde bir algı yaratarak bunun üzerinden siyasi rant devşirme işine gitmiştir." dedi.

İmamoğlu hakkındaki mahkeme kararının, cumhurbaşkanı adayı arayışında olan altılı masayı da etkileyeceğini dile getiren Güneş, "Sayın Kılıçdaroğlu kendisinin önünün nasıl kesildiğinin farkında. Bu onların problemi ama burada esas olay, Ekrem İmamoğlu'nun milletimizi yanıltması, sanki mağdurmuş gibi, hüküm verilmiş gibi hareket etmesi son derece yanlıştır.

Daha bunun Bölge Mahkemesi var, Yargıtay aşaması var, Anayasa Mahkemesi var." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: AA

Ekrem İmamoğlu Ak Parti İsmail Güneş