AK Parti'den 'seçim ve referandum' açıklaması

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu CHP AK Parti
AK Parti'den 'seçim ve referandum' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' çıkışına karşılık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'referandum' çağrısı yapmıştı. Sonrasında ortaya atılan 'AK Parti referandum ile seçimleri aynı gün yapmayı planlıyor' iddiasıyla ilgili AK Parti'den ilk açıklama geldi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kurtulmuş, seçimlerle referandumun aynı gün yapılma olasılığına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Bu anayasa değişikliği ile seçim meselesini birbirinden ayrı konular olarak ele almak lazım. Takvim nasıl denk gelir referanduma gider mi inşallah referanduma gitmeden bu iş geçer ama referanduma giderse dediğim gibi milletin buraya çok büyük bir destek vereceği aşikardır.

Bunun takvimi başka bir takvimdir seçim takvimi başka bir takvimdir. Biz burada iyi niyetle samimiyetle bu sürece destek arayacağız. Sürecin sonunda da inşallah Türkiye için tarihsel anlamda büyük zulümlerin izlerini taşıyan bu başörtüsü meselesi gündemden kalkmış olacaktır."

"ASGARİ ÜCRET DE BUNA DAHİL"

Ekonomi gündemine dair de konuşan Kurtulmuş, şunları ifade etti:

"Birincisi Türkiye'nin üretim kabiliyetini düşürmemek, ikincisi ise hayat pahalılığı karşısında vatandaşımızın alım gücüne yönelik tedbir almak. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyecek teşviklerin ortaya konulması amacımızdır. Türkiye'nin en büyük sosyal konut projesi orta ve alt gelir gruplarına doğrudan destek manasındadır.

Her alanda olabilecek her imkanla vatandaşımızın alım gücünü artıracak adımlar atmaya devam edecek. Asgari ücret de buna dahil. Bu istikamette devam edilecektir. Türkiye bu krizden tabiri caizse en az zararla çıkan sayılı ülkelerden biri olacaktır."

Kaynak: Haber Global TV

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan referandum seçim Ak Parti