AK Parti 4. Kongresi’nden izlenimler, ilk günkü gibi coşkulu

AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
AK Parti 4. Kongresi’nden izlenimler, ilk günkü gibi coşkulu

AK Parti'nin 6 saat süren 4. Olağan Kongresi'ni yerinde izledik. Coşku adeta salona sığmazken, kongrenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın ölüm yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle hüzünlü anlar da yaşandı.

AK Parti 4. Olağan Kongresi bugün Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşti. “Hep yeni hep ileri” sloganıyla gerçekleşen kongrede öne çıkan başlıksa ‘değişim’ oldu. AK Parti’nin Ankara’da gerçekleştirdiği kongre yaklaşık 6 saat sürdü. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu kongreye Türkiye’nin dört bir yanından AK Partili akın etti. En yoğun katılım ise Erzurum, Bursa ve Kocaeli’den...

COŞKU BİR AN EKSİLMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla başlayan kongrede salonun oldukça coşkulu olduğunu söyleyebilirim. Erdoğan’ın konuşması zaman zaman sloganlarla bölünürken; Erzurum, Bursa, Kocaeli ve Gaziantep’ten kongreye büyük bir ilgi vardı. Erdoğan’ın tek tek şehirleri selamladığı kongrede gençler sık sık “Reisin yanındayız” sloganları attı.

YOĞUN KATILIM

Kongrede vatandaşların yanı sıra çok sayıda bürokrat da yer aldı. 27 ülkeden siyasi parti temsilcileri, 127 büyükelçi ile 150 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı olağan kongrede, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Bosna Hersek, Özbekistan yöneticileri de Erdoğan’a desteklerini göstermek için salondaydı.

TENZİLE ERDOĞAN UNUTULMADI 

AK Parti’nin 4. Olağan Kongresi’nin 7 Ekim'de yapılması ise oldukça anlamlı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın 7 Ekim 2011’de hayatını kaybetmesi nedeniyle AK Parti’nin 4. Olağan Kongresi bugün Tenzile Erdoğan’ın ölüm yıl dönümünde yapıldı. AK Partililerse Erdoğan’a sürpriz bir koreografi hazırlayarak Tenzile Erdoğan’ı andı. Koreografinin sergilendiği sırada salonda oldukça duygusal anlar yaşandı.

AZERİN SÜRPRİZİ 

Kongrenin en dikkat çeken anlarından biri de Azerbaycanlı sanatçı Azerin’in sahne almasıydı. AK Parti'nin 4. olağan kongresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce sahne alan Azerin ve AK Parti Milletvekili Yücel Arzen sahnede 7 dakikalık bir performansa imza attı. Türkiye ile Azerbaycan'ın ortak değerlerinden kabul edilen Abdurrahim Karakoç'un "İsmailce" şiirini sahneden seslendiren ikilinin performansına Anadolu motifleri ve yöresel oyunlar eşlik etti. Azerin ve Yücel Arzen’in performansı büyük beğeni topladı.

Yerel seçim startının da verildiği kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan sık sık ‘değişim’ vurgusu yaptı. AK Parti’nin A Takımı’nın da büyük oranda değiştiği kongre aslında yerel seçim için de büyük mesajlar barındırıyor. Erdoğan “kapı kapı dolaşacağız” diyerek teşkilata “çok çalışacağız” mesajı verirken, Erdoğan ve kurmaylarının atacağı adımlar ise şimdiden partililerin en çok merak ettiği konuların başında geliyor. 

zeynep.uzun@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel

Ak Parti Recep Tayyip Erdoğan