Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Sekreteri Fatih Şahin kimdir?

AK Parti
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Sekreteri Fatih Şahin kimdir?

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Sekreteri Fatih Şahin kimdir, nereli kaç yaşında? Fatih Şahin hangi üniversiteyi bitirdi, asıl mesleği ne? Fatih Şahin'in biyografisi haberimizde.

AK Parti hükümetinin yeni kabine revizyonunda da adı sıklıkla geçen Fatih Şahin'in biyografisi vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Sekreteri Fatih Şahin kimdir, nereli kaç yaşında? İşte detaylar

ATAMA SÜRECİ

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, yaptığı açıklamada, Mehmet Müezzinoğlu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına getirilmesinin ardından boşalan Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine Şahin'in atandığını söyledi. Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanı olmasının ardından, Soylu'nun yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcı Mehmet Müezzinoğlu atanmıştı.

FATİH ŞAHİN KİMDİR?

20 Nisan 1979'da Çanakkale Çan'da doğdu. Baba adı Feti, anne adı Saliha'dır. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. AK Parti Gençlik Kolları Genel Sekreterliği ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği, Türkiye-Etiyopya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, Anayasa Komisyonu Üyeliği, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği, Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Sözcülüğü, AK Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. AK Parti MKYK Üyesi ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanıdır. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şahin, evli ve 2 çocuk babası.