Gülsüm Azeri kimdir, nereli kaç yaşında?

Gülsüm Azeri kimdir, nereli kaç yaşında?

Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Gülsüm Azeri son dönemlerde en çok merak edilen isimlerden biri oldu. Peki adı sıklıkla kabine revizyonu içerisinde de yer alan Gülsüm Azeri kimdir, nereli, kaç yaşında? Gülsüm Azeri aslen ne iş yapıyor, mesleği ne? İşte detaylar...

Adı her fırsatta yeni kabine revizyonunda da geçen ünlü iş insanı Gülsüm Azeri Ekonomi Politikaları Kurulu'na atanmıştı. O günden bugüne en çok araştırılıp merak edilen isimlerden biri olan Gülsüm Azeri'nin biyografisinin detayı haberimizde. 

GÜLSÜM AZERİ KİMDİR, NERELİ KAÇ YAŞINDA?

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği lisans ve aynı üniversiteden Endüstri Mühendisliği Bölümü yüksek lisans derecesi olan Gülsüm Azeri, Avusturya Lisesi ve Robert Lisesi eğitimi nedeniyle ileri derecede Almanca ve İngilizce biliyor. Gülsüm Azeri evli ve iki çocuk annesidir.

GÜLSÜM AZERİNİ'NİN ASIL MESLEĞİ NE?

Kariyerinin önemli bir bölümü düz cam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve kimyasallar sektöründe Türkiye’nin büyük sanayi firması Şişecam’ın (Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.) üst yönetiminde görev alan Gülsüm Azeri, 1994-1998 yılları arasında Şişecam Kimyasallar Grup Başkanlığı, 1999-2007 yılları arasında Şişecam Cam Ev Eşyası Grup Başkanlığı, 2007-2011 yılları arasında Düzcam Grup Başkanlığı görevlerinde bulunmuş olup, aynı zamanda 1994-2011 yılları arasında Şişecam İcra Komitesi üyeliğini de sürdürmüştür. Azeri, Şişecam’daki kariyeri boyunca 160 ülkeye ihracat yapmış; Türkiye, Bulgaristan, Rusya ve Mısır’da büyük ölçekli 15 üretim tesisinin yapımını başlatmış ve sonuçlandırmıştır. Fransa, İtalya, Belçika ve ABD’de ise alanlarında lider firmalarla iş ortaklıkları yapmıştır.

Gülsüm Azeri İstanbul Sanayii Odası (ISO) Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yürütme Kurulu Üyeliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyeliği ve İcra Kurulu Üyeliği yapmış olup, 2005-2011 yılları arasında Başbakanlık Etik Kurulu’nda özel sektörü temsil etmiştir.