9 yıl önce 13 polisin şehit edildiği terör saldırısı ile ilgili yeni gelişme

İHA
Iğdır polis Şehit
9 yıl önce 13 polisin şehit edildiği terör saldırısı ile ilgili yeni gelişme

Iğdır'da 9 yıl önce Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli 13 polisin şehit olduğu bombalı saldırıyla ilgili bir gelişme yaşandı. Gözaltına alınan aralarında patlayıcı yapımında kullanılan 5 ton gübreyi temin ettiği iddia edilen 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı Hasanhanı köyü yakınlarında 8 Eylül 2015’te Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını taşıyan minibüs ile koruma aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından önceden tuzaklanan bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 13 polis şehit oldu.

8 KİŞİ İÇİN OPERASYON DÜZENLENDİ

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada "terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan biri muhtar 2 kişi tutuklandı. 13 polisin şehit edilmesi olayının faillerinden olan ve sarı kategoride aranan PKK/KCK terör örgütünün sözde bölge sorumlusu H.D., 9 yıl sonra Şırnak’ta yakalandı. Iğdır’a getirilen H.D.'nin verdiği ifade doğrultusunda polisleri şehit eden patlayıcının yapımında kullanılan gübreyi temin ettiği tespit edilen DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk'un da aralarında bulunduğu 8 kişi için operasyon düzenlendi.

7 kişi Iğdır’da, 1 kişi ise İstanbul’da yakalanarak gözaltına alındı. Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.