64 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi! Bakan Yerlikaya'dan uyarı... Fırtına, kar, yağış...

Ali Yerlikaya Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu sağanak yağış
64 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi! Bakan Yerlikaya'dan uyarı... Fırtına, kar, yağış...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 26 Kasım Pazar günü yurt genelinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle 44 il için turuncu, 20 il için sarı kodlu uyarı verildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt genelinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle 64 il için renk kodlu uyarı verdi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, 64 il için meteorolojik uyarı yapıldığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, "26 Kasım Pazar günü Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ülkemizde yarın beklenen olumsuz hava koşullarını açıkladı. 44 ilimiz için turuncu 20 ilimiz için sarı uyarı olmak üzerine 64 ilimiz için meteorolojik uyarı yapıldı. 81 ilimizde İl AFAD Merkezlerimiz, 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline geçirilmiştir” ifadelerini kullandı.

BAKAN YERLİKAYA VATANDAŞLARI MEYDANA GELEBİLECEK RİSKLERE KARŞI UYARDI

Bakan Yerlikaya, vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyararak, “Özellikle turuncu uyarı verilen illerimizde yaşayan hemşerilerimizin çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını bir kez daha önemle hatırlatmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

TURUNCU KODLU UYARI VERİLEN İLLER LİSTESİ

Turuncu uyarı verilen iller şöyle: "Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.”

SARI KODLU UYARI VERİLEN İLLER LİSTESİ

Sarı uyarı verilen şehirler ise şu şekilde: "Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Uşak.”

BİR UYARI DA İSTANBUL VALİSİ GÜL'DEN GELDİ

İstanbul Valisi Davut Gül, kentte beklenen fırtınanın kara ve denizde meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, son değerlendirmelere göre İstanbul'da halen kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde devam eden rüzgarın, pazar sabahından itibaren etkisini artırarak kuvvetli fırtına ve yer yer tam fırtına şeklinde eseceğini kaydetti.

Hava sıcaklıklarının pazar günü hissedilir derecede azalarak 6-8 derece civarına düşeceğinin tahmin edildiğini aktaran Gül, yağışların İstanbul genelinde pazar günü yer yer yağmur şeklinde olmasının beklendiğini belirtti.

Vali Gül, kuzey ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmurun görülebileceğinin tahmin edildiğini aktararak, vatandaşları kuvvetli rüzgar ve fırtınanın kara ile denizde meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

 

Kaynak: İHA