6 kentte kar nedeniyle okullar tatil edildi

Ardahan Kars Burdur kar yağışı Gündem haberleri Van Karabük

Yoğun kar yağışı ve tipi yurdun birçok kesiminde hayatı olumsuz etkiliyor. Ardahan, Kars, Ağrı, Van, Burdur ve Karabük'te okullar bir gün tatil edildi.

ARDAHAN

Ardahan'ın tüm ilçelerinde kar ve tipi nedeniyle eğitim öğretime bugün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, kent genelinde yoğun kar yağışı ve tipinin ulaşımı aksattığını bildirdi.
Kar ve tipi nedeniyle tüm ilçelerde eğitime bugün ara verildiğini kaydeden Bulut, 'İl merkezi hariç Hanak, Damal, Çıldır, Posof ve Göle ilçelerimizde eğitime bugün ara verildi.' dedi.
Söz konusu ilçelerde çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi.

KARS

Kars’ta gece başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yüksek kesimlerde kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Kars’ta Sarıkamış ve Susuz ilçelerinde olumuz hava koşullarından dolayı okullar 1 gün tatil edildi.

Kar yağışı ve tipi ulaşımı da engelledi. Kar ve tipiden merkezde 1, Akyaka’da 3 ve Arpaçay’da 7 olmak üzere toplam 11 köyün Kars ile bağlantısı kesildi. Kapalı bulunan köy yolları için İl Özel idaresi ekiplerince çalışma başlatıldı.

AĞRI

Ağrı'nın Hamur ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle köy okullarıyla taşımalı öğrenciler için eğitime bugün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçede dün geceden itibaren yoğun kar yağışı ve fırtınanın etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, bu sebeple ilçeye bağlı köy okulları ile taşımalı öğrenciler için eğitime bugün ara verildiği aktarıldı.

VAN

Kentte gece başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Yoğun kar nedeniyle Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak ve Gürpınar ilçelerine bağlı 67 mahalle ile 97 mezranın yolu, ulaşıma kapandı. Ekipler, kapalı yolları açmak için çalışma başlattı. Başkale ilçesinde de bugün için eğitime ara verildi.

BURDUR

Burdur Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kent merkezi ile Altınyayla, Çavdır, Gölhisar ve Karamanlı ilçelerinde tüm okulların 4 Mart 2022 Cuma günü 1 gün tatil edildiği belirtildi. 

KARABÜK

Karabük'ün Eflani ve Ovacık ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullarda bugün eğitim yapılmayacak.

Eflani Kaymakamlığının açıklamasında, yoğun kar ve yollarda oluşan buzlanma riski nedeniyle tüm okullarda eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Ovacık Kaymakamlığından yapılan açıklamada da ilçede etkili kar sebebiyle Spor Lisesi hariç bütün okullarda eğitime ara verildiği kaydedildi.

Açıklamalarda, engelli ve hamile kamu personelinin de izinli sayılacağı ifade edildi.

 

Kaynak: Haber Global TV

kar yağışı okullar tatil Ardahan Kars Burdur ağrı Van Karabük