40 yıllık usta aşçılar bile böyle pişiriyor! Kırmızı eti lokum gibi yumuşacık yapmanın püf noktası meğer buymuş
Mutfaklarda geçirdiğimiz vakit bizlere farklı püf noktalar öğretebilir. Bu altın tüyolar ile hazırladığımız yemeklerin çok daha lezzetli olmasını sağlar. Kırmızı et pişirmenin püf noktası olan bu yöntem ile hazırladığınız et lokum gibi olacak.
Yayınlanma:
Son Güncelleme
Kısık ateşte pişirme: Et pişirirken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise etin kısık ateşte pişirilmesi. Et yüksek ateşte pişirildiğinde kısa süre içerisinde pişip sert kıvamda kalıyor. Bunun yerine etin suyunu iyice bırakıp ardından kendi suyu içerisinde pişmesini sağlayan kısık ateş yöntemiyle etinizi pişmaniye kıvamına getirebilirsiniz. Et bu şekilde daha uzun sürede pişse de çok daha lezzetli hale geliyor.