Bakan Işıkhan, Türkiye Kamu-Sen heyetiyle görüştü! "12 bin TL ilave ek ödeme emekliliğe de sayılmalı"

AA
Emekli Vedat Işıkhan Ekonomi haberleri
Bakan Işıkhan, Türkiye Kamu-Sen heyetiyle görüştü! "12 bin TL ilave ek ödeme emekliliğe de sayılmalı"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ile görüştü. Kahveci, "kamu çalışanlarına ödenirken emekli olunca kesilen 12 bin 54 TL ilave ek ödemenin emekliliğe de sayılmasının zorunlu olduğunu" ifade ettiklerini söyledi.

Bakan Işıkhan, Türkiye Kamu-Sen heyetiyle görüştü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Türkiye Kamu-Sen'den yapılan açıklamaya göre, Kahveci ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, Işıkhan'ı bakanlıkta ziyaret etti.

Kahveci, birinci dereceye gelen kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi, yardımcı hizmetliler ve çalışma hayatında öne çıkan başlıkları Işıkhan ile değerlendirdi.

Ziyareti değerlendiren Kahveci, şu ifadeleri kullandı:

"Ziyaretimizde, Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden hayata geçirilmesi ve milyonlarca memurun beklediği toplu sözleşme ikramiyesinin geriye dönük tekrar yürürlüğe girmesi için hazırladığımız kanun teklifini Sayın Bakan'a sunduk. Emeklilik sisteminin en büyük sorunların birisi haline gelen ve kamu çalışanlarına ödenirken emekli olunca kesilen 12 bin 54 TL ilave ek ödemenin emekliliğe de sayılmasının zorunlu olduğunu ifade ettik. Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçirilmesi konusundaki ısrarımızı vurguladık."