Mısır'da petrol arama ihalesini yabancı şirketler kazandı

Brent petrol Mısır Doğal gaz Katar İngiltere İtalya Rusya Ekonomi haberleri Dünya haberleri
Mısır'da petrol arama ihalesini yabancı şirketler kazandı

Akdeniz ve Nil Deltası'nda dört bölgede doğal gaz ve ham petrol arama ve işletilmesine yönelik yapılan ihaleyi İtalyan "ENI", İngiliz "BP", "Qatar Energy" ve Rus "Zarubezhneft" şirketleri kazandı. 12 kuyu için arama ve sondaj dönemlerinde minimum yatırımın 281 milyon dolar olması bekleniyor.

Mısır Petrol Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada Akdeniz ve Nil Deltası'nda dört bölgede doğal gaz ve ham petrol arama ve işletilmesine yönelik yapılan ihaleyi 4 yabancı şirketin kazandığını duyurdu.

Bakanlık, söz konusu ihaleyi kazanan şirketlerin İtalyan enerji şirketi "ENI", İngiliz British Petroleum "BP", Katar Enerji Şirketi "Qatar Energy" ve Rus şirketi "Zarubezhneft" olduğu belirtildi.

Açıklamada, ihalesi yapılan 4 bölgenin 3'ünün Akdeniz'de yer aldığı ve bunların ikisini İtalyan "ENI" kazanırken birini de ENI, BP ve Qatar Energy ittifakının kazandığı, Nil Deltası'ndaki bir bölgenin ise Rus Zarubezhneft'te kaldığı kaydedildi.

Bakanlığın açıklamasında, 12 kuyu açmak için arama ve sondaj dönemlerindeki minimum yatırımın yaklaşık 281 milyon dolar olmasının beklenmesinin yanı sıra anlaşmanın ihaleyi kazanan şirketlerin yeşil enerjiye 7,5 milyon dolarlık yatırım yapmasını öngördüğü ifade edildi.

 

Kaynak: AA

Mısır doğalgaz petrol