Metaverse arsa nedir, nereden, nasıl alınır? İstanbul metaverse arsa fiyatları ne kadar?

İstanbul bitcoin
Metaverse arsa nedir, nereden, nasıl alınır? İstanbul metaverse arsa fiyatları ne kadar?

İstanbul metaverse arsa fiyatları merak ediliyor. Metaverse arsa alımları gündemde araştırılan başlıklar arasında bulunuyor. Özellikle de Metaverse'de İstanbul'un parselleri yoğun bir rağbet toplamakta. Peki, metaverse arsa nedir, nereden alınır? İstanbul metaverse arsa fiyatları ne kadar?

Metaverse arsa alımı yoğun bir ilgi ile karşı karşıya. Metaverse ya da sanal evren, insanların herhangi bir fiziksel çaba harcamaksızın artırılmış sanal gerçeklik cihazları yardımıyla tamamen zihinsel olarak kendilerini hissetmiş oldukları algısal bir evrendir. Peki, metaverse arsa nedir, nereden alınır? İstanbul metaverse arsa fiyatları ne kadar?

METAVER ARSA NEDİR?

Metaverse, kullanıcıların çeşitli dijital varlıklar oluşturmalarına veya birbirinden farklı coinler aracılığı ile bu varlıkları alıp satabilmelerine olanak sağlayan sanal bir dünya olarak ifade edilir. Gerçek dünya gibi metaverse de kara parçalarından oluşur. Bu kara parçaları, blok zincirinde NFT'ler olarak temsil edilir ve ek olarak onları elinde tutan kişiye tam mülkiyet hakkı sağlar.

Metaverse arazileri ise Metaverse ekosistemindeki en kazançlı yatırım olarak ifade edilmektedir. Zira bu araziler, tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi zamanla değer kazanabilen stratejik varlıklar öne çıkmakta. Öyle ki insanlar arazileri alıp satabilir ya da kiralayabilirler. Bu şekilde bu yatırımlarından pasif gelir sağlarlar.

Her Metaverse, sabit bir boyuta sahip sınırlı bir sayıda araziden oluşur. Buna örnek verirsek, Decentraland Metaverse 90.601 (16m x 16m) parselden oluşuyor. Sandbox Metaverse ise 166.464 (96 x 96 adet) araziden oluşuyor. Kullanıcılar, bu arazileri dijital varlıklar ile (binalar, araçlar, oyunlar veya her türden 3B nesne) doldurarak inşa edebilir ek olarak bu varlıkları yine kiralayarak da gelir sağlayabilirler.

METAVERSE ARSA NASIL ALINIR?

Metaverse arsası satın alacağınız platforma karar vermenizin ardından aşağıdaki adımları takip ederek, siz de bu sanal evren içerisinde bir arsa sahibi olabilirsiniz.

- Metaverse arsası alacağınız platformda alışveriş yapabilmek için dijital bir cüzdan sahibi olmalısınız. Bunun için herhangi bir kripto para borsasını kullanabilirsiniz.

- Metaverse arazisi almak için seçtiğiniz platformda geçerli coinlerden satın alın. Örneğin; Sandbox'tan metaverse arazisi alacaksanız cüzdanınıza SAND yüklemelisiniz. Bu coinleri Binance gibi herhangi bir kripto para borsasından sıfırdan temin edebileceğiniz gibi elinizde ETH ya da DAI varsa da bunları SAND ile değiştirebilmeniz de olanaklar içerisinde.

- Satın almış olduğunuz bu coinleri, metaverse arsası alacağınız platformdaki hesabınıza aktarın.

- İlgili platformdan bütçenize ve yatırım getirisine göre bir ada ve parsel seçin.

- Seçmiş olduğunuz arsayı elinizdeki coinlerle satın alabilirsiniz.

istanbul arsa

Metaverse arsası satan yerler

OVR, The Sandbox ve Decentraland metaverse arsalarının satılmış olduğu en popüler platformlar arasında bulunuyor. Metaverse evreninde arazi satın alabileceğiniz diğer pazar yerleri ise şu şekilde:

- Axie Infinity

- Blocktopıa

- Genesis City

- nextearth. io

- Dvision Network

- myneighboralice

- Lunacia

- MatrixWorld Land Sale

İSTANBUL METAVERSE ARSA FİYATLARI NE KADAR?

Metaverse üzerinden alınan arsaların fiyatları yükselişe geçerken, söz konusu satış fiyatlarının 16 ayda 200 kat artacağı yönünde de iddialar bulunmakta. Metaverse üzerinden arsa alabilmek için ilk iş olarak sanal arsa satışı yapan bir site bulmanız ardından ise üye olmanız gerekiyor.

istanbul metaverse arsa fiyatları

İstanbul arsa fiyatları Metaverse'de 200 liradan 20 bin liraya kadar çıkıyor.

Çırağan Caddesi üzerinde parsel bulmak imkânsız. Stadyum, saray, cami, köprü gibi sembol alanlar çoktan satılmış. İstanbul'da ortalama bir parselin bedeli 200 lira. Bağcılar'da bir Metaverse parseli 135 lirayken, Ortaköy sahilinde bu rakam 500 liraya çıkıyor. İstanbul'da geniş bir sanal arazi almanın bedeli ise 20 bin liralara ulaşıyor.

Ovr evreninde Türkiye’de 20 bin, İstanbul’da 11 bini aşkın parselin satın alındığı gözüküyor.

Satın alınan yerlerin İstiklal Caddesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, FSM Köprüsü, Ortaköy, Rumeli Hisarı, Kadıköy, Nişantaşı, Bebek gibi gerçek hayatta da ülkemizin en değerli alanları olması dikkat çekiyor.

Kaynak: Haber Global TV

metaverse arsa nedir?